Forumet - Gymnasiekris ...!

Gymnasiekris ...!

701 0 49
Upptäckte nyligen att jag har bara 10 dagar kvar innan det är dags för omval, och precis som det var för det preliminära intagningen har jag fortfarande inte den blekaste aning om vad jag ska välja.
Planerar att söka natur-natur till en Stockholmsskola och det står väl lite mellan Södra, Norra, VRG Djursholm eller Enskilda. Mina poäng kommer nog ligga strax över 300 och vill INTE hamna i någon flummskola t.ex. Globala. Försöker även undvika friskoler så gott det går även om jag nu funderar på två..

Så om ni har/går på någon av dessa skolor eller ska så skriv lite om människor, studier, lärare m.m

- Och skulle uppskatta seriösa svar [y]

Spana också in:

Tözen:

ingen nytta?hade du haft mer nytta av att läsa småföretagande, filosofi etc? bättre att läsa matte d och b kurser så slipper man läsa upp sen om man ångrar sig och vill läsa vidare.


Helt ärligt på din fråga så ja. Om man inte ska ha de kunskaperna sen så är det inte till något värde. Kommer knappt ihåg ett skit av matte b och c. Man använder de inte i praktiken i vissa yrken. Ja men det jag vill säga, om man vet vad man vill bli så ska man inte läsa mer än vad man behöver. Jag har vetat länge vad jag vill ha blivit.
SebastianE:

Kommer knappt ihåg ett skit av matte b och c. Man använder de inte i praktiken i vissa yrken


bara för du inte kommer ihåg matten och inte tycker yrken behöver d i praktiken så betyder d inte att högskolorna inte kräver dom kurserna,snackar inte om ditt jävla liv och vad du vill bli utan vad som är smartast för ts att välja[tired]
Tözen:

ara för du inte kommer ihåg matten och inte tycker yrken behöver d i praktiken så betyder d inte att högskolorna inte kräver dom kurserna,snackar inte om ditt jävla liv och vad du vill bli utan vad som är smartast för ts att välja


Många högskolor kräver massor med kurser som inte behövs. Det finns högskolor som kräver på tok för lite också. Hon har inte berättat vad hon vill. Vill hon bli florist så kanske det inte är så smart att välja en teknisk linje om hon är skoltrött då det är svårare att få bra betyg på en sådan linje.
Tözen:

smartast att välja natur eller teknik,mest valmöjlighet sen


Precis. Möjligtvis att man kan få ut lite av att välja en kombination av yrkes- och "studieförberedande" program (exempelvis finns det på vissa ställen en kombination av el- och teknikprogrammet, som nog faktiskt är att rekommendera då den ger en full högskolebehörighet (inkl. FyB och MaE) samtidigt som den skippar vissa poänglösa flumkurser utan ordentlig basis i verkligheten, till förmån för bla. logik och annat kul).
k1337oris:

Well, vissa vill väl inte bli dumma städare eller flummiga humanister?Att skippa matte baserat på "det behöver man inte för vissa yrken" är dumt.


Nu har jag en högskoleutbildning så jag tycker du ska vara lite tyst och jag har framförallt ett kvalificerat jobb. Ehh nej i vissa yrken behöver man inte matten. SEDAN har jag bara en sak att säga till dig HÅLL KÄFTEN!
Jaha, tänkte bli universitetslärare/forskare, inom något naturämne. Man får jobba på Stockholms Universitet (vackert område!), antagligen åka på post-doc till ett annat land och man har flex-tider! Så nu vill jag bara ha en studiemotiverad skola att tvinga mig till i 3 år, så det är valet av skola jag behöver hjälp [ops]

elinc:

Där protest-kokar dom egen soppa i skolan, bara för att det en gång serverades fisk i matsalen vid sidan om olika vegetariska alternativ.


Haha, kul. Men det bästa var ändå när jag var där på öppet hus.
- Vår kemiundervisning utgår från grupparbeten och bilavgaser.
Min pappa tackade mig efteråt för att han äntligen fått förklaringen till varfär han måste underkänna hälften av sina studenter! [y]
iPod:

Haha, kul. Men det bästa var ändå när jag var där på öppet hus.
- Vår kemiundervisning utgår från grupparbeten och bilavgaser.
Min pappa tackade mig efteråt för att han äntligen fått förklaringen till varfär han måste underkänna hälften av sina studenter! [y]


Hahaha! Dom är verkligen konstiga! Akta dig noga [bigsmile]