Forumet - Gymnasielinje

Gymnasielinje

3744 0 10
Vill du lätt ha ett någorlunda jobb strax efter gymnasiet bör du välja ett yrkesförberedande program men se till att få högskolebehörighet så har du lättare att plugga vidare sedan. 
Annars är väl naturvetenskap bra om du vill kunna bli läkare eller sådant och samhälle mer lämpligt om du vill bli jurist eller något i den stilen. I övrigt är möjligheterna stora i vilket som helst av dessa ovan.

Spana också in:


time: Naturvetenskap om du gillar matte, kemi, biologi, geografi och fysik och såna saker, då kan du plugga vidare till en massa coola grejer, t ex ingenjör eller läkare eller, ja, vad som helst. Välj samhällsprogrammet om du gillar samhällskunskap, historia, språk etc. Det pluggade jag, nu pluggar jag till lärare. :) 
vill nog jobba som servitris på bar eller resturang eller så vill jag jobba i affär x3

rotorblad:
Krävs det inte rätt höga betyg för IB? Hur hög merit behövs? 
Beror på skola! höga betyg ja, men det är olika beroende på skola och hur bra man lyckas på den eventuella språktestet som de flesta skolor gör! lyckas man på de och har någon eventuell rekommendation så tror jag inte att poängen spelar så stor roll! men det är en tuff linje och man behöver kunna plugga ordentligt för att lyckas, då man nästan bara har sina slutprov i år 3 som underlag för betyg…