Forumet - Gymnasieminister Aida Hadzialic avgår pga rattfylla

Gymnasieminister Aida Hadzialic avgår pga rattfylla

1334 0 77

Spana också in:


Ruttenfisk: Dels är det ju precis vid gränsen och det är en viss felmarginal, så det är inte ens säkert att det var rattfylleri i den juridiska bemärkelsen. Fokus bör, enligt mig, ligga på jobbet man utför. Och även ministrar är människor, det bör finnas visst utrymme för misstag så länge de hanteras på rätt sätt.
Håller med helt. Aida Hadzialic var dessutom en av få bra ministrar. En sak är ju om man begår ett mord, men att åka fast för rattfylla på 0.2 promille är ju ett ytterst milt brott. 
Synd på en bra minister, men syftar då mer på att jag faktiskt respekterade människan innan hon satte sig bakom ratten och nu har jag en mindre person i världen jag finner rimlig. Spelar ingen roll om det är just under gränsen eller just över den eller betydligt mycket mera, har man druckit en droppe ska man inte köra bil, punkt. Är fem före att börja propsa på att bilar inte ska få produceras utan alkolås som förhindrar att man kan starta motorn om man blåser över en viss gräns.
kan hända saker på 0,2 promille också, kanske inte så lätt eller va vetj jag men hon väljer ju själv att avgå som ja har fattat det
Ruttenfisk:
Dels är det ju precis vid gränsen och det är en viss felmarginal, så det är inte ens säkert att det var rattfylleri i den juridiska bemärkelsen. Fokus bör, enligt mig, ligga på jobbet man utför. Och även ministrar är människor, det bör finnas visst utrymme för misstag så länge de hanteras på rätt sätt. 

handendärnissen: kan hända saker på 0,2 promille också, kanske inte så lätt eller va vetj jag men hon väljer ju själv att avgå som ja har fattat det
Större risk att det händer något om man t.ex. kör trött eller stressad, men det är inte olagligt på samma sätt. Dessutom ligger gränsen på 0,5 i större delen av västeuropa, så så farligt kan det ändå inte vara. Sen vill jag återigen poängtera att då hon inte tog blodprov kan hon pga felmarginalen mycket väl till och med ha legat under 0,2. 

Att hon avgick var antagligen pga rädsla för medias reaktion, skulle inte direkt säga att det var helt hennes beslut. 

handendärnissen: jäkla tjat om detta överallt, detta händer väl i varje stad i hela Sverige att nån kör med promille i blodet, hon avgår and that's it, dom hittar nån annan som kan samma jobb..
Risken är stor att ersättaren kommer att göra ett sämre jobb. Och om man har en sådan viktig post tycker jag nog att det absolut viktigaste är att man har någon som gör ett bra jobb då det påverkar så många människor, inte någon liten petitess som inte har någonting som helst med yrket att göra. 

time: Synd på en bra minister, men syftar då mer på att jag faktiskt respekterade människan innan hon satte sig bakom ratten och nu har jag en mindre person i världen jag finner rimlig. Spelar ingen roll om det är just under gränsen eller just över den eller betydligt mycket mera, har man druckit en droppe ska man inte köra bil, punkt. Är fem före att börja propsa på att bilar inte ska få produceras utan alkolås som förhindrar att man kan starta motorn om man blåser över en viss gräns.
Även om mängden är så liten så att det inte påverkar alls, låt oss säga ett halvt glas 0,7%-ig cider?

Ruttenfisk: Risken är stor att ersättaren kommer att göra ett sämre jobb. Och om man har en sådan viktig post tycker jag nog att det absolut viktigaste är att man har någon som gör ett bra jobb då det påverkar så många människor, inte någon liten petitess som inte har någonting som helst med yrket att göra.
Petitess? Hon har fått förtroendeuppdraget som minister där hon är med och tar fram lagar, riktlinjer och regler för hur Sverige som land skall fungera. Det hon visar upp är en brist på konsekvenstänkande som alla med den typen av uppdrag definitivt borde besitta.

Hajpojken:
Petitess? Hon har fått förtroendeuppdraget som minister där hon är med och tar fram lagar, riktlinjer och regler för hur Sverige som land skall fungera. Det hon visar upp är en brist på konsekvenstänkande som alla med den typen av uppdrag definitivt borde besitta.
Fast rattfylleri har inte särskilt mycket att göra med hennes uppgifter som gymnasieminister. En person kan fatta dåliga beslut i en situation och bra beslut i en annan. Det gäller att inse att människor har flera olika sidor, och därmed är mer lämpade för vissa uppgifter än andra. Om hon inte missköter arbetet, bör rimligtvis inte hennes agerande i andra situationer påverka arbetet (såvida det inte rör sig om något extremt). 

Och utan att verka tjatig vill jag återigen poängtera vilken liten mängd det rörde sig om. Risken hon utsatte andra för är mindre än ifall hon skulle kört efter en dålig natts sömn, någonting som inte hade gett i närheten av samma konsekvenser. Påföljden är helt irrationell då det fortfarande rör sig om ett gränsfall i ett land med en av europas striktaste rattfylleri-lagar. Det hade t.ex. varit fullt lagligt i Finland, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Island, Irland, Schweiz, Nederländerna, Belgien m.m.