Forumet - gymnasiet är inte alls krävande egentligen

gymnasiet är inte alls krävande egentligen

290 0 28
man stressar upp sig sjukt mkt för att man har 3545 inlämningar och 545 prov till nästa vecka. (överdriver ja) känns bara så dumt att man ska behöva få sådan ångest när sakerna i själva verket går ganska snabbt att göra klart. alltså man stressar upp sig inför inlämningen som ska vara klar nästa vecka och sedan tar det 3 h att göra klart den. jag är sjukt effektiv när jag väl gör saker. det är stört att man inte bara gör klart alla saker långt innan och tar det lugnt resten av tiden. skolan är knappast krävande om man bara planerar bra. ändå känns det som att man har 2465 saker att göra när alla klagar över att det är mkt att göra osv. hur fixar man disciplin? ska man börja sätta en viss tid man ska plugga varje dag?

Spana också in:

För mig är det likadant. Jag skjuter upp allt så långt det går och gärna lite till. Men när jag väl börjar så blir jag jävligt effektiv och sitter tills jag är nöjd. Har skickat tre uppsatser i rad efter klockan tolv, eftersom jag skjutit upp dem till sista dagen.

Men iallfall. Jag tror det gäller att ha lite jävlar amanna och verkligen sätta sig ner och plugga. Man kan ju alltid planera upp arbetet och ha ett läxschema som är anpassat till när man har träning osv. [crazy]
Vision:

Men iallfall. Jag tror det gäller att ha lite jävlar amanna och verkligen sätta sig ner och plugga. Man kan ju alltid planera upp arbetet och ha ett läxschema som är anpassat till när man har träning osv.


har försökt göra det. skriva upp vad jag ska plugga osv. men det funkar inte. jag är verkligen extremt lat :] men ska testa skriva upp mellan vilka tider också nu. ska klara det [mad] Dold text: dock kmr jag nog inte klara det
soimpolite:

har försökt göra det. skriva upp vad jag ska plugga osv. men det funkar inte. jag är verkligen extremt lat :] men ska testa skriva upp mellan vilka tider också nu. ska klara det [mad] Dold text: dock kmr jag nog inte klara det


Ett annat tips är att plugga med en motiverad kompis som inte är lika lat. Man kan träffas några dagar i veckan och plugga en stund, och sedan umgås en stund. Då blir det inte lika tråkigt liksom. [crazy]
samma för mig, skjuter upp allting och har jättesvårt att komma igång men sen går det bra när jag väl lyckats sätta mig med minna uppgifter och lyckats komma igång. har även lätt för att lyssna på lektionerna så jag kan lätt få in saker då också.
jag tror att bara man lyckas få in en rutin på att göra sinna saker så går det lättare men hur man får in en bra rutin vet jag dock inte.
Viljans Triumf:

tror faktiskt att jag hatar folk som TS


wow

sylar:

Vad är gymnasiet? Oh vänta, var det den där 3-åriga perioden då man var hemma och sov hela dagarna?


ja det blir vad man gör det till

anonym800:

jag tror att bara man lyckas få in en rutin på att göra sinna saker så går det lättare men hur man får in en bra rutin vet jag dock inte.


mhm, rutiner är viktigt. när man väl har fått in en vana.

Harpyja:

Jo det är väl samma för mig. Har jag väl kommit igång så fungerar det men det är så sjukt svårt att börja.


och allting sitter i huvudet, irriterande

Vision:

Ett annat tips är att plugga med en motiverad kompis som inte är lika lat. Man kan träffas några dagar i veckan och plugga en stund, och sedan umgås en stund. Då blir det inte lika tråkigt liksom.


har ingen sådan. antar att det är jag som ses som den motiverade osv. så när jag väl pluggar med folk blir det jag som måste fixa så att de också pluggar... sedan är jag inte alls bra på att plugga med folk tror jag o_O
anonym800:

har en svenska uppgift som är 1 vecka försenad och gör aldrig klart den, sitter vid datorn isället. hoppas det är bra exempel.


alltså det intressanta här är egentligen va det var som fick dig att hamna i denna situation.

var det dålig planering? eller hade du en någorlunda planering som blev distraherad av en känsla? o vad var källan till denna känsla? där har du antagligen svaret till varför du inte gjorde läxan.

för mig kan det vara att jag känner mig fett disträ. har spårat känslan till ostädat rum o dålig dagsplanering. när jag fixade dom sakerna försvann känslan o det blev lättare för mig att ta mig an de saker som jag ville ta mig an
ditt svar finns i vad du känner när du ska sätta dig ner o plugga efter planeringen.

tycker inte att du ska vara så hård mot dig själv. o du kommer att inse det när du väl insett vad problemet EGENTLIGEN är. och så kommer du förstå att det inte är så enkelt som att bara lägga upp en planering o tro att det bara ska fungera. du påverkas av mer saker i ditt liv än din planering du satt upp :)

soimpolite:

trött, vill sova och hatar mig själv för att jag inte har pluggat enligt min planering. jag kan inte följa planeringar. ångest.