Forumet - Gymnasiet blir obligatoriskt

Gymnasiet blir obligatoriskt

7330 0 112
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/778462-gymnasiet-blir-obligatoriskt

Hittills har skolplikten slutat efter årskurs nios slut men nu ska det bli tre år till.
Senast ändrad 29 Sep 2014, 13:48 av André Vifot Haas

Spana också in:

Bra! Party

Ser det inte som att "tvinga alla till att bli akademiker" som Jan Björklund vill få det att verka, utan snarare som att uppmuntra alla till att klara av gymnasiet och se det som en viktig del i utbildningen. Gymnasiekompetens är ju trots allt något som majoriteten av arbetsgivare kräver och som är absolut nödvändigt OM man skulle vilja plugga på universitetet, så jag ser inte varför det är fel att göra gymnasieutbildningen obligatorisk för att ge alla den grunden att stå på.
Ser heĺlre att de förlänger grundskolan med 3 år. 

så att vi får ngt highshool-liknande system, där alla avgångselever har behörighet till högskolan. 

Samtidigt anser jag att man skall tillåtas att hoppa av efter det nionde året, pga efter dessa år har man mer än tillräcklig kunskap för at kunna ta ett så kallat enkelt arbete, och face it, en stor del nöjer sig med sådana i sina liv. 

S3ON: Samtidigt anser jag att man skall tillåtas att hoppa av efter det nionde året, pga efter dessa år har man mer än tillräcklig kunskap för at kunna ta ett så kallat enkelt arbete, och face it, en stor del nöjer sig med sådana i sina liv.
vi har knappt några enkla arbeten och mycket av det man lär sig i gymnasiet tillhör ju allmänbildningen känner jag

Zymba: Ser det inte som att "tvinga alla till att bli akademiker" som Jan Björklund vill få det att verka, utan snarare som att uppmuntra alla till att klara av gymnasiet och se det som en viktig del i utbildningen.
Syftade han inte snarare på att yrkesprogrammen skall bli högskoleförberedande? Obligatoriskt gymnasium kan jag köpa, men inte att de som går yrkesprogram skall behöva läsa ämnen de inte kommer ha någon som helst nytta av för att få högskolebehörighet. 

S3ON:
Tillväxt av enkla arbeten sker ej med sossarnas ideologi. 

Så känner du ja, vad som anses vara allmänbildning är inviduellt. 
Vi går ju då tillbaka i utvecklingen men ja vissa nya enkla arbeten kan ju behövas. Dock är det ju oftast ej speciellt svåra grejer gymnasiet kräver av en så ett år tycker jag även att dessa jobb ska kräva.