Forumet - Gymnasiet efter sommaren. Tips tack?

Gymnasiet efter sommaren. Tips tack?

902 0 21
Hej! Ska börja gymnasie efter sommaren. Det ör några killar från parallell klassen som ska gå samma som mig har jag fått reda på. En av dom könner jag bra och dom två andra inte så bra. Dom vrt vem jag är och kag vet vilka dom är. dom är mer av dom prat samma personen jag är mer den tysta killen, jag vill inte bli en sån utan vänner eller utfryst på gymnasiet. Känns som den klassen jag ska börja i är en sån där alla är oehört pratsamma och Typ " bad boys " typen. Ska bli mer pratsam och stå på mig tills gymnasiet. Nu är min fråga, tror ni det kommer Gå bra? Tror ni man blir vän med alla? Och man accepterar varandra osv. Kändes inte dom det på högstadiet iof. Har inte blivit utfryst eller mobbad alls, men känns som man inte blir accepterad på högstadiet på samma sätt om man inte är den som prata mest samt syns och hörs mest. Hoppas bara jag kommer in in gänget och man får många vänner! Tacksam för svar och tips!
Man behöver inte bli vän med precis alla för att trivas. Gymnasiet handlar för många om att splittras från sina klasskamrater i grundskolan och träffa nya vänner.  

Det går säkert bra, alla som börjar gymnasiet är mer eller mindre nervösa av samma anledningar som du nämner!
Jag går sista året i gymnasiet och kan prata utifrån egna erfarenheter. I min klass så finns det alla typer av människor, väldigt många och intressanta personligheter och vissa kommer man bättre överens med än andra. Jag är inte "vän" med alla i min klass men jag har absolut inget emot dem och jag umgås gärna med dem om läget kommer. Men jag har såklart personer i klassen jag hellre umgås med. Så svar på din fråga, ja det kommer gå bra för dig, du måste inte klicka med alla i klassen. 

Spana också in:


MackanBoy: Tack. Sant det du säger. Men vill inte bli utfryst av dom om de nu är så att alla i den klassen är den typen av personer. Eller att dom killarna i parallellklassen ser ner på mig. Låter dumt men försök förstå! Ska gå vvs om ni undrar
Skulle det vara så, så är det inte försent att byta skola/linje! I början av gymnasiet så är det många som byter och åker runt! 
     Det viktigaste är att du gör det som känns bra för dig, hur du ser på dig själv är viktigare än andras åsikter gällande dig.