Forumet - Gymnasiet, i vilka ämnen är att läsa moderna språk obligatoriskt.

Gymnasiet, i vilka ämnen är att läsa moderna språk obligatoriskt.

845 0 8
Undrar detta huvudsakligen för att i hela min gång i högskolan har tyska varit det ämnet jag hatat allra mest.

Jag har tänkt att läsa Naturvetenskap i gymnasiet nästa år och jag vill helst vara säker på ifall jag måste läsa ett modernt språk eller inte under detta.
All nödvändig information kommer du att få innan du börjar gymnasiet. Men om jag minns rätt så var språk obligatoriskt för naturvetarna liksom för samhällarna. Du kan dock komma undan med det och helt enkelt. Men, du borde kunna reducera ämnet i gymnasiet. Men då går du miste om (100) värdefulla poäng och kanske får komplettera dom med något annat, som du kan läsa vid sidan av eller vid ett tilläggsår. Det kan du vid den aktuella tidpunkten ta upp med din klassföreståndare och rektor för att lägga upp en handlingsplan.

edit: Du kan klicka på plustecknet längst ner på ditt inlägg för att ändra det. men det förutsätter att du gör det kort efter det att du skrivit ditt befintliga inlägg.

Spana också in:

Du kan ju välja ett annat språk bara, i fall du vill ha en fresh start och inte skippa språk helt och hållet.

Vad du bör vara medveten om är att om du väljer att inte fortsätta med tyska på gymnasiet så går du miste om meritpoäng som kan vara fördelaktiga för vidare studier på högskola alternativt universitet.