Forumet - Gymnasiet på distans

Gymnasiet på distans

5549 0 19
Hej!
Jag är 17 år och går andra året på gymnasiet.
Jag funderar på om jag ska plugga på distans istället. Det finns ett gymnasium i Torsås som har distansstudier och det lät ganska bra.
Jag trvis inte alls i skolan där jag går nu. Men om man pluggar på distans så tar man väl inte tex studenten som alla andra?
Är det värt att inte ta studenten för att få en bättre utbildning?

Någon som läser eller har läst på distans? :)

Spana också in:

Jag skulle inte rekommendera distansstudier om du inte vantrivs väldigt mycket i din skola.
Jag har läst på distans sen början av hösten och det är faaarligt.
Det är bra att ha någonting att gå upp till varje dag och tvingas ha rutiner. Dessutom saknar jag att träffa mina lärare i verkligheten, även om du klarar kurserna utan handledning är det så mycket mer utvecklande att faktiskt ha lärarkontakt. Nu hade jag ovanligt bra lärare i gymnasiet, om man inte har det så kanske det är skitsamma.

Jag ångrar inte idag att jag lät bli att hoppa av gymnasiet och köra distans istället, fast jag inte trivdes det minsta på min skola.
elliinors:

Tycker du att det funkar bra med distans?


Jo, det tycker jag. Saker du bör fundera på om du vill gå det är väl främst hur det skulle påverka ditt sociala liv, hur bra du är på att planera ditt eget skolarbete och hålla dig till den planeringen, samt hur du bäst lär dig saker. Det är väldigt mycket självständigt arbete, och en hel del där du mest får en text och ska lära dig sakerna som står i den utan några speciella uppgifter för att göra det.