Forumet - Gymnasieval. Ekonomi/Samhälle

Gymnasieval. Ekonomi/Samhälle

183 1 4
Hej

det är så att jag ska välja vilket gymnasie jag ska gå på nu. Jag funderar över ifall jag ska välja sam/sam eller ekonomiprogrammet. Det jag går och funderar över är matten. I 9:an fick jag G i matte (jobbade aldrig på lektionerna eftersom jag tyckte det var astråkigt) Jag tycker det är intressant just allmänt med ekonomi tex aktier ^^ och ett yrke som jag har funderat över är ekonom.

Är jag helt ute och cyklar ifall jag vill bli ekonom senare i livet och välja ekonomiprogrammet nu när jag redan tycker att matte är astråkigt? Är det mycket svår matte man har i tex universitetet när man studerar till ekonom och kommer man använda sig av mycket svår matte senare i arbetslivet?

Eftersom man ska läsa matte C i ekonomiprogrammet så oroar jag mig ganska mycket över detta.


Anledningen till att jag började oroa mig för detta var att en kompis ifrågasatte mig när jag sa att jag kanske skulle välja ekonomiprogrammet han sa "ofta du väljer ekonomi när du hatar matte?" [cute]


Blir det inte ekonomiprogammet väljer jag sam/sam. Dock så har jag ingen aning då vad jag vill bli efter jag gått ut gymnasiet ifall jag väljer det.

Tacksam för seriösa svar:)

Spana också in: