Forumet - Gymnasium

Gymnasium

334 0 6
Hejsan folket jag misslyckades med skolan fick IG i matte och kommer börja på IV gymnasium tyvärr och jag har en seriöst fråga hur fungerar det , läser man iv gymnasium alla åren , kan man inte komplettera enkelt sen befodra sig till en Vanlig gymnasium och börja satsa igen? skulle verkligen uppskatta om ni svarade
TheNextKieranGibbs:

läser man iv gymnasium alla åre


Du läser IV för att få upp dina betyg under 1 års tid, vanligtvist för att du ska sedan kunna börja på det nationella programmet (alltså årskurs 1 på valfritt gymnasium)

Ifall det är enbart matematik så kanske du kan höra med din Syo på skolan, ifall du kan studera matematik och samtidigt gå det nationella programmet, jag är inte säker ifall det går dock.

Tycker att det är bra att man pluggar på IV, du får upp dina betyg, du har mer tid till att kunna skaffa sociala kontakter, du är 1 år äldre än resten av din klass när du börjar på nationella programmet vilket är bra :)

Börja studera IV gärna på den skola där du vill börja ifall dom har det (Bra för att lära känns skolan området och människor), lycka till.

Spana också in:

Har en kompis som fick gå teknikcollege/industriprogrammet och samtidigt läsa upp engglska och matte. Funkar nog om det är en chillig linje du vill gå men tex nv måste du ha bra betyg från nisn för att palla. Och visst, iv är rätt surt att gå pga stämpeln men man kan gå det på olika sätt. Både i helklass och bara enstaka kurser. Fick gå iv när jag blev sjukskriven på halvtid. Gick då två kurser med min gamla klass, en kurs med en paralellklass och en kurs med elever i årskursen äver. Tror _ingen_ såg mig som iv-elev.