Forumet - Gymnasium i annan stad, hur gör jag med boende?!

Gymnasium i annan stad, hur gör jag med boende?!

377 0 1
[Jag har varit medlem här ett tag men inte förrens nu som jag faktiskt börjat vara aktiv här, just därför är jag väl lite ny eller vad man säger, så jag har ingen aning om jag satt tråden i rätt forum (jag hittade ingen annan forumtråd om detta heller!), men det får väl ändras om den ligger fel..]


Hur gör man om man vill börja gymnasium i en annan stad? Jag bor nere i Skåne, 10 minuter från Malmö och skulle göra allt för att få gå i Göteborg.
Det är mindre än ett halvår som jag ska börja söka in och ja, jag vet vart jag vill gå och vilken skola (den finns både här nere och uppe i Göteborg) men jag vet inte hur jag ska få mina föräldrar att gå med på att jag ska få gå i en skola i Göteborg.
Anledningar till varför jag inte vill gå här är för att jag bott här hela mitt liv, jag har inte ens tänkt på att jobba nere i Lund utan längre upp i landet, sen trivs jag helt enkelt inte lika bra här som jag gör i Gbg.
Jag har massvis med vänner där uppe, åker dit varje lov men alternativet om att bo hos en vän skulle inte ens komma på tanken, varken hos mig eller mina föräldrar. Även om det bara skulle vara för ett tag så känns det fel.

Jag och mamma har kollat på internat men de flesta internaten har inte den inriktningen jag vill gå på, så det är uteslutet.
Men jag har faktiskt googlat runt lite och det står om att man kan söka inackorderingsbidrag (vilket ska täcka boende och mat), detta är en friskola så jag måste söka via CSN.

Jag fyller 16 i slutet av September och jag är bara femton när jag skaffar egen bostad, finns det ett alternativ för mindre bostäder, (asså ja ettor finns ju, men jag menar billiga också, jag tror knappast att studiebidraget+inackorderingsbidraget kan täcka det sen plus mat också, såvida mina föräldrar inte hjälper till, vilket dom nog ska om dom bara går med på det)

Det exakta jag vill ha hjälp med, eller kanske om ni flyttat hemifrån tidigt kan komma med något positivt och negativ med det som jag kan säga till mina föräldrar, eller bara om ni kan ge mig tips på hur jag helt enkelt ska göra? Inte bara för att övertyga föräldrarna utan hur man får det gjort, det tar väl ett tag innan man får en lägenhet och kan flytta in dit? Eller..?

Tack på förhand!!