Forumet - GYMNASIUM-STOCKHOLM-BER OM ERA ERFARENHETER !!HJÄLP!! VRG/IEGS???

GYMNASIUM-STOCKHOLM-BER OM ERA ERFARENHETER !!HJÄLP!! VRG/IEGS???

412 0 3
Hej. Jag är en tjej på 15 år, har 9:an kvar att gå i grundskolan men jag har börjat planera lite inför gymnasieval då jag funderar på att flytta till Stockholm och gå gymnasie där, jag bor just nu i Göteborg. Jag kommer då att bo hos min moster så boende och ekonomi är inte ett problem. Varför jag vill flytta och gå i sthlm är för att jag inte vill bo kvar hemma mer, min familjesituation är inte okej helt enkelt. Dessutom är har jag stora ambitioner och drömmar och jag vill gå i någon av dom bästa skolorna, umgås med andra studiemotiverade människor och få en riktigt bra utbildning som underlättar på universitetet sedan. Spara era åsikter om min flytt, att jag är för ung m.m., det finns mer till historien men jag har valt att inte dra upp det nu eftersom att titta bak på mitt förflutna, inte tar mig framåt någonstans. 

SÅÅÅ, min fråga är nu då till er som har erfarenheter av skolor i sthlm , jag har kollat mest på Viktor Rydberg Odenplan och Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm.. Hittills så är dessa skolor de jag tyckt verkar bäst. Jag vill gå ekonomiprogrammet förresten, annars hade ju Kungsholmen, Södra latin osv varit bättre kanske men ja, ekonomi är det som gäller.. 

Jag vill hemskt gärna att ni berättar om era-, vänner-, familjs-, etc-, erfarenheter av Viktor Rydberg Odenplan, IEGS men också andra skolor som ligger i ungefär samma klass som VRG, Södra latin, Norra real osv.. 

Är sjukt tacksam för svar! Tack!

Inga kommentarer

Tråden har 3 svar. Sortera efter:
Var och jobbade på Viktor rydberg för någon månad sen. Verkar vara en trevlig skola och de elever jag pratade med verkade trivas väldigt bra. Sen såg ju en del rätt stekiga ut, men såg en del som inte var det också.
Är tyvärr inte 08a