Forumet - Gymnasiumval - Huddinge vs Sjödal

Gymnasiumval - Huddinge vs Sjödal

848 0 6
egil:

It-gymnasiet I södertörn


funderade på att söka in där men ångrade mig såfort jag kom in i skolan. Lokalerna var inte alls fina, tjejen som visade oss runt var allmänt flummig och visste ingenting alls, rektorn (tror jag..?) fattade inte vad en annan familj snackade om utan svarade på helt andra frågor och hans dator var verkligen jätteseg (med tanke på att namnet är "it-gymnasiet" så trodde jag att de skulle ligga lite i framkant inom it, men det kändes som om han aldrig hade rört en dator förr). osv osv.
Dessutom kändes det lite waste när han sa att "vi tar in alla som fått g i svenska, engelska & matte"... jag började undra lite hur människorna där egentligen var. Samtidigt satt det en massa killar runt datorer och programerade och såg allmänt smarta ut haha.

Sjödal är lite.. ja.
Standardskolan att söka till om man bor i huddinge typ.
I allmänt så har sjödal rykte om sig att ha alla huddinges fjortisar samlade på ett och samma ställe, och huddingegymnasiet har lite invandrarstämpel.
Sjödal ville jag absolut inte gå, verkade bara som en skola vilken som helst. Inget speciellt alls med den, och eftersom typ alla jag känner ska gå där (inräknat alla som jag inte vill gå tsms med) så njaaa.
Huddinge räknade jag iskallt bort först.. hade hört från andra att det bara gick en massa nyinvandrare där som inte kunde svenska och som snackade arabiska typ på rasterna. Min kompis var dock där på öppet hus och hon blev enormt positivt överaskad. Blev t.o.m. hennes förstahandsval trots alla fördomar hon hade innan. Lokalerna renoverades på löpande band, och den negativt klingande invandrarstämpeln var helt oförtjänad.
Har själv inte besökt skolan, men huddinge vinner stort för mig från allt vad jag hört.
Men rykten är alltid rykten och kan vara missvisande as hell :p

Spana också in:

stenmjuk:

funderade på att söka in där men ångrade mig såfort jag kom in i skolan. Lokalerna var inte alls fina, tjejen som visade oss runt var allmänt flummig och visste ingenting alls, rektorn (tror jag..?


nope, rektorn är en man.

stenmjuk:

ans dator var verkligen jätteseg


Lärarna, 2:orna och 3:orna har lite äldre datorer. De vi har och du, om du väljer skolan, kommer att få är riktigt bra om jag får sägga det själv. Även mycket fin programvara.


stenmjuk:

med tanke på att namnet är "it-gymnasiet" så trodde jag att de skulle ligga lite i framkant inom it, men det kändes som om han aldrig hade rört en dator förr). osv osv.


hm, skumt då datorn används mycket i skolarbetet. Vet inte jättemycket om nv-spåret dock.


stenmjuk:

essutom kändes det lite waste när han sa att "vi tar in alla som fått g i svenska, engelska & matte"...


Haha, det gäller nog mest det programmet jag går, sam-linjen.
egil:

visste ingenting alls, rektorn (tror jag..?


ah, förlåt för att jag var otydlig.
Man fick en elev som visade runt en (grymt bra sätt att visa skolan btw) och hon var flummig. Rektorn (eller vem det nu var.. kan ha varit någon studievägledare eller något också..) var en man.

egil:

riktigt bra


låter super!

egil:

skumt då datorn används mycket i skolarbetet


ja, jag var ju bara där en halvtimme/en timme eller så. Mycket mycket möjligt att jag fått helt fel uppfattning. haha (:

egil:

Haha, det gäller nog mest det programmet jag går, sam-linjen.


ah, okejj, det var samlinjen jag var intresserad av så... hihi