Aviseringar
Rensa alla

Gynekolog och missfall


Ämnesstartare

Hej! o det är såhär att jag fick missfall för ca 6 veckor sedan. Hade då vart gravid i ca 2 veckor efter att testet visade positivt. Jag har inte fått min mens ännu och jag har ständigt en jobbig värk i livmodern så jag måste göra en gyn-undersökning.

Min fråga är om en gynekolog eller barnmorska kan se att jag fått missfall för 6 veckor sedan? Eller om jag varit gravid. Kan dem se det genom en undersökning??


   
Citera
Ämnesetiketter

Mig veterligen registreras alltid ingrepp i en journal, så åtminstone läkare emellan tror jag kan se vad som gjorts tidigare, såvida du inte går till ett annat landsting.


   
SvaraCitera

Några frågor..
vill du bli gravid eller inte?
Vill du inte att dom ska se?
jag vet inte om dom kan


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Men asså jag har inte gjort en abort, har fått missfall. jag gick till en ungdomsmottagning anonymt så det står inget sånt i min journal.

Nej jag vill inte bli gravid, än. Och nej jag vill inte att dom ska se... :/


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Men är det någon som vet skulle jag vara jätte tacksam... Måste till gynekologen snart för att jag ahr så fruktansvärt ont. men vill vara förbered på att de kanske märker.


   
SvaraCitera

varför vill du inte att dom ska veta?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

almaesterulrika:

varför vill du inte att dom ska veta?

Därför att dom kommer fråga mig en massa saker och jag tycker det är jobbigt att prata om det. Sen vill jag helst inte att någon ska få veta det. Dom kommer insistera på att berätta för mina föräldrar säkert.


   
SvaraCitera

Jag förstår, jag har själv fått genomlida massa sådana jobbiga samtal Dom saker jag bara velat släppa. Det bästa är att om dom för det på tal, om dom märker det, säg bara att du inte vill prata om det och tycker det är jobbigt. De kan ju inte tvinga dig att prata om något du inte vill.
Undersökningen är över på en kvart!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fast om du har ont är risken att du fått en infektion, jag tycker verkligen du bör berätta det.
Du kan haft delar kvar som fastnat eller liknade och behöver skrapas. Jag vet inte omd e kan se ett så tidigt missfall så långt efteråt. Min livmodertapp stände sig efter ja en vecka... I övrigt vet jag inte hur det syns. Men soms agt, ahr du ont, berätta!


   
SvaraCitera

dom ser om man har knullat, fött barn eller gjort abort.


   
SvaraCitera

du är väl 18?
då berättar dom ju inte för föräldrarna


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera