Forumet - H&M skor sig på en dömd och död våldtäktsman

H&M skor sig på en dömd och död våldtäktsman

4337 0 220
Igår blev det ramaskri på Lady Dahmers blogg när hon skrivit ett kritiskt inlägg om H&Ms val att ha en bild på en dömd våldtäktsman med bildtexten "thug 4 life" i sin kollektion. Varför är det okej bara för att han var en kändis? Det är väl rätt respektlöst att ett seriöst klädföretag som H&M som riktar sig främst till unga tjejer lanserat en sådan här tröja vars budskap skulle kunna tolkas som att det är coolt att våldta.

Image

Att sedan folk (merparten av dem invandrare, så detta blir kul för sd) skrivit hennes blogg full med döds- och våldshot mot henne och hennes familj pga sitt inlägg är ju också en väldigt knasig grej, när kritiken inte riktar sig mot hans musik utan endast mot hans brott.

Spana också in:

isola:

Osäker/vet inte men lutar åt nej (Du röstade på detta alternativ)


Öh H&M borde inte sko sig på en död man och lura i Lina 14 år att hon är thug for life när hon är white trash från Skövde, samtidigt associerar jag kanske inte Tupac med våldtäkt utan mer med stundtals ganska bra musik.
OF 5:

Ett företag som agerar på en fri marknad får fan göra vad dom vill. Tycker man inte att det är bra är det bara att inte köpa produkten, inte ett dugg svårare än så.


mh frihet i all sin ära o jag tycker inte man ska införa regler mot att trycka upp sånna här tryck, men man får la tycka de var ett lågt påhitt ändå
Han har ju gjort en del bra låtar och verkar ha gillat sin mamma, men det tycker jag ej rättfärdigar våldtäkt.
Hitler gjorde ju någonting ännu finare genom att vara vegetarian, djurrättskämpe och införa djurrättslagar, men ingen skulle väl drömma om att ha en tröja med hans feja med bildtexten "Arbeit macht frei" på sig trots det och att han antagligen inte gjorde så många dåd personligen.
isola:

Nej han begick väl andra våldsbrott och narkotikabrott också, men våldtäkt är i mångas ögon allvarligare. Speciellt nu när denna tröja lanserats av H&M som riktar sig i stort till unga tjejer.


Dock verkade ju just denna tröja rikta sig till pojkar.
Det kan iofs vara så att alla andra människor är dumma i huvudet, men jag kommer personligen inte tänka att "fan va coolt våldtäkt är" bara för att jag någon cool kille ha på sig tröjjäveln, inte ens när jag var en osäker 13-åring hade jag tänkt så.
Blivande_japan:

Dock verkade ju just denna tröja rikta sig till pojkar.


Vilket inte gör saken bättre.

Blivande_japan:

Det kan iofs vara så att alla andra människor är dumma i huvudet, men jag kommer personligen inte tänka att "fan va coolt våldtäkt är" bara för att jag någon cool kille ha på sig tröjjäveln, inte ens när jag var en osäker 13-åring hade jag tänkt så.


Men nu finns det ju muppar som gör det. Inte minst tjejer. Te x så har flera av kommentarerna i bloggar bestått av unga tjejers önskan om att det var dem han våldtagit istället. [sad]
dazed:

Kommer osökt att tänka på Brenda's Got A Baby i det här sammanhanget.


Kvinnoförakt tänker du? Nog för att det finns allt för många Brenda's här i världen. Flera av tjejerna i särskolan som delade matsal med småbarnen jag jobbade med förut har barn idag. Jag tycker absolut att handikappade ska få leva så normalt som möjligt, men när man inte ens kan ta hand om sig själv och är på samma nivå som en tioåring så ska man verkligen inte ha barn.
Eller så var hans mamma Brenda [blush]
isola:

Kvinnoförakt tänker du? Nog för att det finns allt för många Brenda's här i världen. Flera av tjejerna i särskolan som delade matsal med småbarnen jag jobbade med förut har barn idag. Jag tycker absolut att handikappade ska få leva så normalt som möjligt, men när man inte ens kan ta hand om sig själv och är på samma nivå som en tioåring så ska man verkligen inte ha barn. Eller så var hans mamma Brenda


Det är ju knepigt det där, politiken som fördes för att förhindra det ses ju inte heller som direkt rumsren.
dazed:

politiken som fördes för att förhindra det ses ju inte heller som direkt rumsren.


Nej. Det är väl mycket Sverigedemokraterna som står för den kanske, men alla är ju rörande överens om att ingen som inte kan ta hand om barn ska ha barn - däremot är väl åsikterna om vad som ska falla under den kategorin väldigt delade.