Forumet - Händer det att ni blir avundsjuka på andras framgångar?

Händer det att ni blir avundsjuka på andras framgångar?

2602 1 22

Alltså sitter i dessa tankar för tillfället. Jag nöjer mig inte med att vara bra på grejer jag lever för, sådant jag älskar mest av allt. jag måste vara bäst på det.. Alltså bättre än alla andra. Det är inte som om jag är en dålig förlorare, blir sur och visar det utåt.. Men kan må dåligt som fan inombords när jag inte lyckas, blir framförallt deprimerad.. Men jag lotsas ändå vara glad för andras skull liksom.

Handlar det kanske om avundsjuka? Att jag blir avundsjuk på andras framgångar?   

Någon som känner igen sig? Hur bearbetar ni dessa problem? 

Senast ändrad 7 Feb 2014, 16:16 av André Vifot Haas

Spana också in:


tevepro: Det handlar om hur nöjd du är innerst inne med dig själv. om man är nöjd med sig själv och sitt liv så tänker man inte sånt om andra. det är min erfarenhet iaf.


S3ON: Men för att bli nöjd, måste jag bli bäst på något..
såhär är det faktiskt. hur ser ditt liv ut i övrigt? mår du bra..?
vad lever du för? :)

jag tror inte att det är så för mig iaf. tror inte att jag nåt som jag "lever för" riktigt sådär, kanske beror på det. men förut när jag var olycklig (inte kände att jag hade nåt liv över huvud taget) kunde jag väl tänka att jag måste vara bäst på saker, men då handla det inte direkt om sånt jag älskade att göra utan det mesta tror jag. nuförtiden är det inte längre så. jag nöjer mig med att vara bra, att göra mitt bästa räcker. men det är nog för att jag mår ganska bra med livet i övrigt, det finns inget jag måste "ta över" för att känna mig värdefull.

jag vet inte om du menade såhär men såhär är det för mig :)

Nej , bara jobbigt och tänka så då andra har mer framgångar  och  kan ses som orättvisor  utav andra Människor.Då en del människor har det lättare och har fler valmöjligheter än andra . Jag fokuserar mer på mig själv med vad jag vill uppnå och rättfärdiga . Sen beror det på lite vad det är för framgångar i livet man syftar på  ,bara dom meningsfyllda och som har ändrat saker till det positiva för personen eller personerna som ex jag kan bli avundsjuk på  .