Forumet - Hängande ögonlock

Hängande ögonlock

496 0 3
Jo, jag har varit med om en skidolycka för drygt 2 år sedan, och jag ska berätta lite om det för att ge er lite bakgrund. Det har med titeln att göra.

Jag åker lugnt ner för en skidbacke, och är typ halvvägs ner. Plötsligt kommer det en dåre i hög fart från ingenstans 15-20 meter framför mig, han har ingen kontroll, och ramlar mitt i backen. Hans skidor och stavar flyger åt helvete, och en skida hamnade olyckligtvis mitt framför mig, och skidan typ stod upp på sidan, så det blev som en hög tröskel.
Jag har ingen möjlighet att stanna, det gick väldigt fort, mina skidor far in i hans skida och jag faller huvudstupa ner i backen. Det slutar inte där, jag hade lånat ut mina goggles till en vän, så mitt ansikte var bart. Med ansiktet före åker jag ner, typ 10 meter, och snön var inte mjuk, utan mer som grus, det var rätt kallt. Jag tittar upp och det svider rätt mycket i vänstra delen av ansiktet, men i övrigt så är de lugnt. Killen mår också bra och jag tar mig ner. Men folk kollar på mig på ett konstigt sätt, och jag går till en toalett. när jag kollar mig i spegeln är halva ansiktet helt fuckat, blodigt. I alla fall så läker det efter typ en vecka och jag mår bra.

Nu till själva saken. Jag hade skolfotografering för 2 veckor sedan, och jag fick hem bilderna igår. På klassfotot ser det bra ut, men på porträttbilden är mitt vänstra ögonlock halvt stängt... ser sjukt ut. Jag har varit medveten om det och har typ utvecklat ett tix, då jag spärrar upp ögat och håller upp ögonlocket på så sätt, det är dock väldigt jobbigt i längden och jag är trött i ögat och runt det. det är bara nu som jag associerar det med skidolyckan, för jag har inte märkt det särskilt mycket förut.

Jag läste lite om hängande ögonlock, ptos, som beror på att muskelsenan i ögonlocket sträckts ut eller whatever, men det står inget om att det kan ha ursprung p.g.a. olycksfall.

Jag ska uppsöka ögonläkare i veckan men vill gärna veta lite mer om saken först. Vad tror ni det beror på, kan det vara olyckan, jag har kollat på tidigare foton och så har det inte varit förut. Tacksam för seriösa inlägg. Hoppas det inte var för mycket skrivet heller :3