Forumet - här käkat tetralysal, men nu då?

här käkat tetralysal, men nu då?

3308 0 25
känns jätte läskigt att göra seriösa trådar här, känns som jag känner er umare ju , hehe.

men men. jag har käkar tetralysal för att få bättre hy. det har funkat superbra. min hy har varit så gott som felfri, och jag blev jättesnygg [badgrin] men när jag skulle avsluta min kur vid jul ungefär kände jag att hyn genast blev sämre, så jag förlängde den lite och ska käka till slutet av april eller så. men nu känner jag att jag trots att jag äter det så börjar huden bli sämre igen, som att jag blir immun mot medicinen.

vad fan ska jag göra nu? vill verkligen inte att det ska bli sämre, speciellt inte när det varit bra ett tag. [sad]

Spana också in:

S3ON:

På vilket sätt får du sämre hy? Blir den torr?


nä får tillbaka finnar. har iof inte mkt, men märker en skillnad mot tidigare under tetralysalkuren, då jag inte fick några alls.

fast har rätt torr hud också nu, men det ska väl gå att lösa på nått sätt. ser inte det som problemet [smile]
Chibibbi:

fuktkräm,


jadå, jag återfuktar huden, det gör jag, eftersom huden producerar mer talg annars, vilket resulterar i finnar.

men, är just det där att jag märker att huden blir sämre igen eftersom medicinen slutar verka, och om jag slutar med den. hur ska jag gå tillväga då? är det roaccutan som är nästa eller har nån andra bra sätt att fortsätta hålla huden snygg?
Chibibbi:

har du någon som skriver ut receptet till dig? tror det är bra om du rådfrågar och konsulterar med den, så får du fram vad som skulle vara bra. Annars finns det dermatologer som kan sånt där.


ja, var till vårdcentralen och fick det utskrivet. antar att jag får höra av mig dit igen. vet inte om jag ska göra det bara, eller om jag ska fortsätta äta den medicin jag har kvar först. dom kommer tycka jag är fjantig, haha, eftersom min hud faktiskt inte är så illa. men varje lite finne känns som en big deal nu när jag hade så ren hud ett tag.
trubdruider:

vet inte om jag ska göra det bara, eller om jag ska fortsätta äta den medicin jag har kvar först.


Om du talar dom så kan de säkert göra något slags utlåtande om vad som verkar vara bäst.

trubdruider:

eftersom min hud faktiskt inte är så illa. men varje lite finne känns som en big deal nu när jag hade så ren hud ett tag.


Förstår absolut!
zIGGE:

finnar produceras inte, det bildas av aknebakterier som blir mer aggresiva ju mer talg det finns i huden


hur som helst, det blir mer finnar. vad som riktigt händer är ganska oväsentligt [smile] men du har säkert rättChibibbi:

Om du talar dom så kan de säkert göra något slags utlåtande om vad som verkar vara bäst.


nä, jag vet inte heller. kanske slänger iväg ett meddelande till dom via mina vårdkontakter och hör vad som verkar bäst.
isola:

Ah man kan bli immun mot den om man avbryter kuren. Prata med doktor.


Lounge:

finns en chans att du har blivit immun mot medicinen, ta kontakt med en läkare och förhandla om ev. ny medicin, inte mycket att göra åt


ja, har hört att man kan bli immun. skulle ju egentligen avslutat kuren nu.

fast nu känns min hud torr och helt fucked up istället. hur jobbigt som helst.

läst en del om mandelolja, nån som provat det? ska återfukta och sådär. men en del säger att det också vara bra mot finnar och framför allt ta bort ärr eller märken från dem. kan det stämma?
trubdruider:

ja, har hört att man kan bli immun. skulle ju egentligen avslutat kuren nu.

fast nu känns min hud torr och helt fucked up istället. hur jobbigt som helst.


Smörj in huden ordentligt! När jag inte kunde äta tetralysal längre pga fick förhöjt tryck i hjärnan (jättejättejätteovanlig biverkning som knappt står med i bipacksedeln men som ska göra det nu pga mitt fall) så fick jag den ockerdyra krämen duac. Den funkar rätt bra om man har den i kylskåpet och använder varje morgon och kväll.
kom ihåg att tvätta dag och natt(glöm inte att återfukta med en återfuktningskräm som matchar din hudtyp, gäller samma sak med vad du tvättar ansiktet med), använda ansiktsmask och peeling regelbundet, ansiktsvatten är även ett sjukt bra tips - hyn känns alltid fräsch efteråt också, inte för fet foundation(helst mineralsmink), vara ute utan hudsmink minst två ggr i veckan samtidigt som du använder medecinen. borde funka! annars kan du ju gå och sola någon gång då och då så får du inte bara bra hy, utan även brun och fräsch hy
fukän åmåel:

annars kan du ju gå och sola någon gång då och då så får du inte bara bra hy, utan även brun och fräsch hy


dina tips låter bra. men får ej sola samtidigt som jag käkar tetralysal [smile]

men nån som vet hur länge jag måste varit fri från den för att få sola?