Forumet - Här sammanfattar vi det mångkulturella samhället

Här sammanfattar vi det mångkulturella samhället

24921 3 336

Får väl börja själv då, en färsk undersökning från Norge visar att var tionde kvinna i Norge upplevt att hon blivit våldtagen. Våldtäkterna har ökat i Norge i takt med invandringen, precis som i Sverige. Tidigare statistik från just Norge visar just att invandrare är kraftigt överrepresenterade i norsk statistik kring våldtäkter. Ökningen av våldtäkter kan ses som en tydlig konsekvens av vår stora invandring och vårt nya spännande mångkulturell samhälle.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/undersokning-var-tionde-norska-valdtagen/

http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

Spana också in:


NiklasW: http://www.dn.se/nyheter/varlden/undersokning-var-tionde-norska-valdtagen/

http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/
Att du kopplar ihop dessa två artiklar ska jag nog inte kommentera.

Precis som vanligt anges det att de flesta våldtäkter sker av bekanta, alltså inte överfallsvåldtäkter.

Har du verkligen skapat en tråd enkom för att sprida rasistisk dynga. Räcker det inte med trådarna du redan har.

kuddenärmjuk:
man behöver inte tex muslimer för att kunns göra kebab. inte turkar heller
för det första så förklarar inte det varför falafeln är bättre i malmö än i stockholm. för det andra så är det väl strunt samma huruvida vi behöver turkar eller araber för att tillverka den, det begrepp som är aktuellt är väl mångkultur, och kulinariska variationer med geografi är väl absolut kulturellt betingade. men du kanske anser att kulturell import i form av kebab är okej, men inte av personer med annan etnicitet? då är det ju inte mångkultur du motsätter dig, då är det bara vanlig hederlig xenofobi.

Niklas, är de samma fall med dig som det är med Jimmie Åkesson som blivit trakasserad när han var yngre utav "osynliga invandrare"? Vilket får dig att bli en högerextrem, främlingsfientlig person med sjuka åsikter. jag menar när de börjar ju någonstans när man är ung ändå. Jimme Åkesson 2.0.


Nachac:
Att du kopplar ihop dessa två artiklar ska jag nog inte kommentera.

Precis som vanligt anges det att de flesta våldtäkter sker av bekanta, alltså inte överfallsvåldtäkter.

Har du verkligen skapat en tråd enkom för att sprida rasistisk dynga. Räcker det inte med trådarna du redan har.
Statistiken talar sitt tydliga språk.

Att kritisera det mångkulturella samhället och belysa om de problem som skapats från det är inte att "sprida rasistisk dynga". Att hävda att olika människor är olika värda på grund av dess etnicitet är att vara rasist. 
Anura: Niklas, är de samma fall med dig som det är med Jimmie Åkesson som blivit trakasserad när han var yngre utav "osynliga invandrare"? Vilket får dig att bli en högerextrem, främlingsfientlig person med sjuka åsikter. jag menar när de börjar ju någonstans när man är ung ändå. Jimme Åkesson 2.0.
Jimmie Åkesson blev inte "trakasserad" och de enda som lagt stor vikt vid händelserna Jimmie Åkesson beskrev från sin barndom är politiska motståndare och media. Han själv har sagt att det inte spelar så stor roll i hans politik utan att det enbart gjorde att han i tidig ålder förstod att det fanns en splittring och en motsättning i samhället. Något han troligtvis ändå hade förstått senare i livet. 

Jimmie Åkessons egna text kring saken:

"Jag valde att inte gå så djupt. Främst för att det skulle ge fel bild, ta för stort utrymme från helheten. Det var nämligen bara en liten del av verkligheten. En liten del som förvisso etsat sig fast i mitt minne och alldeles säkert präglat mig på olika sätt, men som jag samtidigt inte vill tillskriva allt för stor betydelse för vem jag så småningom blev.

Jag kunde naturligtvis också ha berättat om hur imponerad jag var av den rumänske killen som kom till vår klass, hur duktig och väluppfostrad han var, hur vi delade intresse för musik, hur bra jag kom att tycka om honom. Jag kunde ha briljerat med mina kunskaper i rumänska, som vi lärde oss på rasterna. (Dock mestadels fula, barnförbjudna ord...) Jag kunde ha talat om att några av dem som kom till vår stad som invandrare från bland annat Rumänien idag tillhör mitt parti. Min poäng är att jag upplevde både sådant som var bra och sådant som var dåligt."Anura: Vilket får dig att bli en högerextrem, främlingsfientlig person med sjuka åsikter.
På vilket sätt är jag en högerextrem, främlingsfientlig person med sjuka åsikter? Vilka är de här sjuka åsikterna du pratar om som gör mig till högerextrem? Att jag vill motverka segregation genom en mer reglerad invandring? 

Anura: när jag lyssnade på Jimmie Åkessons berättelser om hur han levde i den där lilla byn så lät de nästan som om han bodde i Compton. Trots att de inte fanns många invandrare där. Jävlar vilken stolle han är.
Nja, han berättade att det fanns bråkiga invandrargrupper där han bodde vilket gjorde att han redan då upptäckte ett splittrat samhälle. Knappast någon anmärkningsvärd iakttagelse.