Forumet - Här 200 bevis för att Jorden verkligen är Platt, nån som kan säga emot?

Här 200 bevis för att Jorden verkligen är Platt, nån som kan säga emot?

31865 3 407

vincebruh: Jorden är en fyrkant :P

nej den är platt, så som vattnet som omringar oss, vattens fysik är inte en tro, vatten sprider sig utåt åt alla håll tills det finner en behållare(vatten kräver en behållare) sen tar det formen av behållaren och skapar en plan/platt yta. Så om ostört vatten är platt och jorden är omringad av 70-80% vatten, så är jorden lika platt som vattnet. Visa mig en ostörd vatten samling med böjd yta.

Spana också in:


turtleexpress:

vet du mer om jorden än neil degrass tyson? Vi ser inte ens kurva från felix Baumgartners redbull hopp, från "the edge of space". Tyvärr är kurvan du sett bara en del av din fantasi.
Det där är ju fel. Visst, vi ser visserligen inte att jorden är rund men samtidigt är det ju så att skepp som åker över horizonten försvinner, hade jorden varit platt hade skeppet aldrig försvunnit över horizonten. Man skulle ha sett höghus och berg som är väldigt långt borta, det gör vi inte. Man borde t.ex. kunna se Storbrittanien från Frankrike och tvärtom, det tror jag inte att man gör. Om jorden var platt borde man kunna se med en kikare över atlanten och se Amerika, det gör man inte heller. Så, vad är alla dina argument för att detta är möjligt, har du videos på det t.ex.?