Forumet - Haha och vem äre som röstar sd nu igen?[crazy]

Haha och vem äre som röstar sd nu igen?[crazy]

1853 0 133


Är mest intresserad på folks syn på vad en svensk är... denna tråd blir som tvådimensionel men de får ni leva med [crazy]

Spana också in:

Pajasen:

Hur definierar "du med svensk etnicitet" och "är från Sverige"?


Tänker mig att de som väljer dom alternativen får förklara hur de tänker då.. man kan ju tyda dom som samma sak.. att vara Svensk är ju att ha legitimitet att representera Sverige mer eller mindre.. om det tex är direkt knutet till medborgarskap, om de har med vilken kultur.. någon blandning.. enligt diverse ordböcker så är definitionen iaf är från (eller bor i) Sverige. Att vara svensk kanske är fler skalligt? Som att vara ond eller god [ops]
Compton GangztaH:

om man inte är svensk så är man en parasit som förtjänar galgen


jojo men om tex din bror skulle vara anipatriotisk tex.. jag räknar med att du är svensk enligt din definition och att då din bror bor i Sverge osv som dig. Skulle han vara ickesvensk då menar du?
Pajasen:

"Är från Sverige" Bör det tolkas som att personen i fråga är född i Sverige och således är från Sverige, oavsett föräldrarnas härkomst?


Jag skulle tolka de så ja [smile]

Pajasen:

"Med svensk etnicitet" Vad skiljer denna kategori från den ovan nämnda?


Ja svensk etnicitet finns de ens? hur många i Sverige har de isf.. klurigt de där [cute] hur mkt svensk etnicitet och hur långt tillbaka ska man titta osv.. men jag vet att de finns folk som resonerar så.. jag låter dom därav välja de alternativet
Utifrån dina alternativ så tar jag och väljer alternativet "annat". Det jag anser definiera ens tillhörighet och i grund och botten kulturen. Om man har annamat den svenska kulturen och är uppväxt med den så är man att betrakta som svensk, oavsett ens föräldrars härkomst. Detta förutsätter såklart att man själv är född i Sverige.

En människa som är född i Sverige, av utländska föräldrar, och fortfarande efter tjugo år pratar brokig och oförståelig svenska och samtidigt inte har en aning om något som rör svenska sedvänjor eller svensk kultur och historia är i mina ögon inte att betrakta som svensk, oavsett vad som står i personens pass.

Jag är bekant med båda dessa kategorier och jag tycker inte om en person mer eller mindre beroende på om jag kategoriserar dem som svenskar eller inte.
Pajasen:

Om man har annamat den svenska kulturen och är uppväxt med den så är man att betrakta som svensk, oavsett ens föräldrars härkomst. Detta förutsätter såklart att man själv är född i Sverige.


Okej fair enough, men i så fall vad är den svenska kulturen? Något man kan testa? Något man känner? Har de med religion och göra? Vad är skillnad mellan en Svensk och en Norrman. Eller en Svensk och en Tysk?