Forumet - Håkan Juholt (s) bedragare av stora mått [mad]

Håkan Juholt (s) bedragare av stora mått [mad]

4439 0 58
Sedan några dagar tillbaka är det allmänt känt att sossarnas partiboss och härskare Håkan Juholt blåser svenska folket på bostadsbidrag. [sad][mad]

På Flashback debatteras det friskt: Juholt fuskar med bostadsbidrag!

Vad tycker du? Hade han varit en vanlig "svensson" som blåst myndigheterna på 160.000 kronor i bostadsbidrag så hade han med stor sannolikhet fått en eller ett par månaders fängelse. Är det dags att låsa in Håkan Juholt?

Image

Spana också in:

timeisrunningout:

Han ska ju dock betala tillbaka och erkände sitt misstag. Är inte huvudsaken att han gör rätt för sig?


Om jag stjäl 160 000 åker fast så kan jag inte säga till snuten det är lugnt om jag bara lämnar tillbaka det. Han har nu visat att han flera gånger medvetet har fuskat. Han stjäl. Han bor ihop med någon som medvetet har fuskat till sig tiotusentals kronor. Han visar att han helt klart inte har någon moral.
timeisrunningout:

Han ska ju dock betala tillbaka och erkände sitt misstag. Är inte huvudsaken att han gör rätt för sig?


Svensk och internationell lagstiftning fungerar inte så. Du kan inte rusa in på en bank och råna banken på 100K och på utvägen bli haffad av polisen och gå tillbaka till kassan och lämna tillbaka pengarna och så är allt glömt. [wink]

Achtung:

Nej, men dryga böter.


Jag vet inte var gränsen går mellan böter och fängelse för bedrägeri. Vill minnas att det går mellan något eller några basbelopp. Dessutom ses brottet ALLTID SOM GRÖVRE om du blåser kommun, landsting eller stat än om du ex stjäl en bil värd några hundra tusen kronor från en privatperson. [confused]

Personligen anser jag att brottet är grövre om en välbärgad politiker - oavsett partifärg - begår liknande brott än om en ensamstående arbetslös mamma (eller pappa) som både af, soc o f-kassan jävlas med skulle begå liknande brott.

dazed:

Korrupt politikerpack, men han gillar iaf Elvis.


Misstänker att det bara är toppen av ett isberg som vi får se eller som uppdagas.

Btw, Presley eller Costello?
Nintendos BFF:

btw så tycker jag inte att det är så farligt, visar ba att han har lite brainz, vågar ta för sig och inte är en "men uuuh dedär e ju OLAGLIGT"-människa.


För en som säger att han står på arbetarklassens sida och vill värna om skattebetalarnas pengar är det här en riktig knockout for (L)Ju(g)holt. Långt ifrån Per-Albin Hansson som uppträdde som en riktig arbetare trots att han kommit in i politikens finrum. Åkte spårvagn till jobbet, enkelt klädd och hyrde ut sitt hus han fått tillägnad och lät pengarna gå rakt in i statskassan. Det var manér på honom.
Vilken fantastisk statsministerkandidat. Tror inte att han kommer avgå, dels för att han är för pampig för att ta ett sådant beslut på egen hand, och dels för att det skulle kosta för mycket att kräva hans avgång redan nu.

Juholtdoktrinen - att komma med ett utspel till lunch och sedan ta tillbaka det före mellanmålet.

Skillnaden mellan Reinfeldt/Borg och Juholt/Waidelich är dag och natt. Hela sosseröran med lögner, ledare, budget, pudlar, 70-tals tal, önskedrömmar och utspel är otroligt pinsam och jag känner medlidande för sympatisörerna som gick i Juholt-fällan. Det är inte kul att vara sosse idag.


I övrigt:

http://svtplay.se/v/2556488/svt_forum/socialdemokraterna_presenterar_budgetforsl...


http://svtplay.se/v/2556867/reinfeldt_och_borg_kommenterar_s-budget

Rööökta.
Tycker det är lite kul som utomstående att se att folk som tyckte det var skandal när hela borgarregeringen visade sig ha fuskat tycker att det viktiga är att Juholt gör rätt för sig och folk som tycker att Juholt borde avgå oftast tyckte det var okej med lite polsk städhjälp.

Själv säger jag såhär: AVGÅ ALLA.
nationaldemokrat:

Btw, Presley eller Costello?


Presley, det är ju den enda Elvisen som man inte behöver säga efternamnet på.

nationaldemokrat:

Misstänker att det bara är toppen av ett isberg som vi får se eller som uppdagas.


Självklart det är så sossar jobbar, prata om ond girighet ena dagen och bidragsfuska till sig skattepengar andra dagen, prata om behovet av fred och kärlek ena dagen och sälja fälthaubitsar den andra dagen.
dazed:

Dock så är ju det här en skitsak jämfört med att vi har en utrikesminister som tjänat miljoner på folkmord och förföljelse i oljans namn.


Men han är ju faktiskt borgare så det blir ju mest som någon amerikansk sitcom med att vi bara konstaterar "Oh, that´s our Carl Bildt hohoho!"

Sen pratar han också roligt vilket alltid är pluspoäng.