Forumet - Håkan Juholts linjetal

Håkan Juholts linjetal

1477 0 64

Spana också in:

Tråden handlar om Håkans linjetal, hur väl han når upp till vad som krävs av en partiledare, att förmedla partiets åsikter och ideologi, och vad ni tycker om talets innehåll.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


timeisrunningout:

Han är den första på länge som snackar om människans värde istället för konsumentens värde. Gillar skarpt.


Jag gillar också tydliggörandet kring att människans behov går före hennes marknadsvärde.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 2 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Eller kanske snarare hur människans värde som människa, går före hennes marknadsvärde.
framtidstron lever:

Va, tycker du han visar en tofflig utstrålning som talare? Har vi sett samma man? Jag tycker han var en väldigt bra talare! Lugnt upp till Görans nivå i pondus och styrka.


Han är helt monotom i rösten, men det är iofs Fredrik med och han är ju jävligt duktig retoriskt tycker iaf jag.
Anledning till att Socialdemokraterna tappat förtroende är just för att dom allt mer uppfattas inte upplevs leva i verkligheten. Dom snackar om solidaritet när dom sopat rent för dörren till ett splittrat samhälle. Det finns en anledning till att det ser ut som det gör.

Det är klassisk socialdemokratisk retorik som Juholt kör med. Den kommer inte gå hem hos kommande generationer. Socialdemokraterna kommer i framtiden bestå utav invandrare och pensionärer.

Socialdemokratins storhetstid är över. Fram till nästa val kommer dom ha sänkt sig med ytterligare 4-5%.
Lethuc:

Anledning till att Socialdemokraterna tappat förtroende är just för att dom allt mer uppfattas inte upplevs leva i verkligheten. Dom snackar om solidaritet när dom sopat rent för dörren till ett splittrat samhälle. Det finns en anledning till att det ser ut som det gör.


Du skulle lika gärna kunna vara socialdemokrat, du är bara offer för en rörelse som spelar på precis samma missnöje som Juholt, men som, till skillnad från socialdemokraterna, vilseleder er med lösningen så väl som med vilka etiska och ideologiska principer vi alla tjänar mest på att hålla oss till för att komma till den verkliga lösningen.

Men nu när du inte set detta själv: Om du menar att Juholts budskap och vad han nu uppmanar sitt parti och medborgarna att göra inte åtgärdar det splittrade samhället får du gärna förklara hur och varför. Jag kan inte se hur sann socialdemokrati brister i att skapa social demokrati. Den skapar dock inte ekonomisk demokrati, vilket är vad jag gärna ser kombinerat med den sociala demokratin Juholt i detta tal förespråkar.
framtidstron lever:

Du skulle lika gärna kunna vara socialdemokrat


I en annan tid hade jag förmodligen varit socialdemokrat. Sverigedemokraterna står socialdemokratisk politik på 50-60 talet närmare än dagens socialdemokrater.

framtidstron lever:

Men nu när du inte set detta själv: Om du menar att Juholts budskap och vad han nu uppmanar sitt parti och medborgarna att göra inte åtgärdar det splittrade samhället får du gärna förklara hur och varför.


Jag snackade om socialdemokratin överlag och inte specifikt på Johults tal, vart han står låter jag vara osagt tills vidare. Det ska sägas att socialdemokraterna inte är ensamma om att varit med och bidragit till ett allt mer splittrat samhälle, men det är inte heller varje parti som inte kan hålla ett tal utan att nämna solidaritet ett par gånger. Den splittring jag talar om i detta fall har kommit med den sinnessjuka invandringspolitiken som förts i Sverige dom närmaste 20 åren. Vi har levt i någon sorts sinnesställning där kulturell dynamik är jättehärligt, att vi ska blandas upp och ta åt oss av varandra och ha det roligt. Men verkligheten ser annorlunda ut, vi blandas inte upp och vi har det inte roligt ihop, och dom som tycker att vi gör det är svensson som tycker kebab är en härlig kontrast till vår sill och potatis men aldrig behöver bo nära dom och uppleva allt som dom som gör det får uppleva. Våra minoriteter segregerar sig och håller sig inom sina grupper, för att dom känner sig säkrast där.

En miljon människor befinner sig i sverige som är utrikesfödda, människor som gett upp allt i sina hemländer för trygga levnadsvillkor i sverige. En miljon människor som inte har ett förflutet i vårat land, med vår kultur, vår befolkning. Anledning till att vi lyckats bygga upp ett solidariskt samhälle är att vi kunnat identifiera oss med varandra. Socialdemokratiska politiker på 30-60-talen var nationalistiskt inställda, Per Albin Hansson var exempelvis öppet stolt över att vi svenskar var ett homogent folk.

För så kände man alla i kvarteret, man visste vilka som bodde i trappuppgången. Man gick mellan varandra och lånade socker, sylt och mjölk. Hansson, Svensson, Karlsson hette dom då, nu heter dom allt oftare Mohammed, Waberi, Saberi. Vad händer när du inte längre kan identifiera dig med dina grannar längre? Eller din omgivning? Ja, det är det samhället vi går mot just nu.

Nu kanske jag gick waaay of track här. Men hoppas du fick svar på din fråga.
framtidstron lever:

Ja, eftersom du tror att invandring är roten till allt ont så har du en vana att ofta göra så, även när det inte är särskilt relevant.


Jag måste säga att det är väl intellektuellt ohederligt av dig att uttrycka dig sådär. Utlänningar utgör en stor del av vår befolkning och är involverade på varje plan i vårat samhälle. Dom är inga man kan utesluta ur ekvationen.