Forumet - HÅLL ERA BARN SMALA

HÅLL ERA BARN SMALA

2656 0 51
Om man ska tro "pinsamma kroppar" som tidigare idag visades på kanal fem, har barnets kroppshydda när det går in i puberteten stor betydelse för hur tjockt barnet kommer vara i vuxen ålder. Detta pga då fastställs antalet fettceller som är "normalt" för just den kroppen, och efter det får man slåss lite mer mot sin kropp för att tappa vikt.

Vad tror ni om detta? Kan det vara logiskt, eller är det bara ett påhitt?

Spana också in:

JoElite:

måste det vara ens mammas tuttar?


Ingen aning, skulle anta att det inte behöver vara det eftersom smartheten ska bero på näringen i bröstmjölken. Sedan så är det väl individuellt hur bra bröstmjölken är. [wink] Men bröstmjölk är bra av andra anledningar också, så gå till mamma. [wink]
Tror att det skadar barnets syn på mat mer än det hjälper barnets fysik om man fokuserar för mycket på barnets kost, vilket i slutändan alltså ändå kan leda till övervikt. De flesta som äter för mycket/osunt gör ju inte det pga genetik utan för att döva något slags sår i själen.
Håll bantningshysterin borta från barnen. Ifall man inte överkonsumerar läsk och godis så borde det inte vara något problem. Att barn som är feta när de kommer in i puberteten är det när de kommer ut ur puberteten är knappast någon överraskning - föräldrarnas syn på mat lär inte ha förändrats under den tiden.

Vill flagga för att ge småbarn för mycket fibrer och för lite energi. Verkar vara nån modegrej nu på 10-talet.

För att svara på TS fråga: Känns lite Aftonbladet-journalistisk över det hela. Ställer mig skeptisk, men det låter inte helt orimligt.