Forumet - Håller det måttet?

Håller det måttet?

140 0 12
Hej, mitt namn är Robin och jag har tillsammans med min vän Oscar skrivit och spelat in en låt. Vi har fått bara positiv kritik från våra vänner men det vore ju nyttigt för oss att få lite perspektiv från människor utanför den krets vi möter vardagligen.

Vi undrar därmed om ni tror att låten håller måttet rent kvalitetmässig och musikaliskt i jämnförelse till svensk musik som till exempel spelas på modern radio? Vi vill också veta vilken genre ni tycker låten passar in i och vilka känslor ni får av att lyssna på den? Texten är rättså allmänt skriven så jag vill gärna veta hur ni uppfattar budskapet?

Det skulle bidra jätte mycket till vår utveckling om ni kunde svara på dessa frågor och vi vill gärna lyckas med musiken någon gång i framtiden. Konstruktiv kritik uppskattas!

Här är en länk till det på YouTube:


Tack så mycket!

Spana också in:

elitium:

Konstruktiv kritik uppskattas!


jag gillar denna inställning

tyvärr tilltalar låten inte mig. text, melodik och harmonik är förutsägbara, och helheten ännu mer så.

det bästa med låten är gitarrplocket (som låter lite the police) och mitt förslag är att ni utvecklar det, lyfter fram det i mixen och låter er influeras mer av det lite släpigare, atmosfäriska ljudet (experimentera med reverb och/eller anlita en producent) och den subtila lyriken i lo-fi/shoegazer-pop.

låttips:
per gessle bör ni också lyssna mer på för att öva upp hitkänslan:

Inte alls dåligt, men

Brk g:

tyvärr tilltalar låten inte mig. text, melodik och harmonik är förutsägbara, och helheten ännu mer så.


Literatus:

Just nu känns det mest som osammanhängande klichéer vävda ihop till en "låttext".


Ni kanske borde tänka mer på vilken genre ni vill spela och vad ni vill få fram av er musik, innan ni gör en låt. Ni spelar och sjunger bra i alla fall! [smile]
elitium:

Vi undrar därmed om ni tror att låten håller måttet rent kvalitetmässig och musikaliskt i jämnförelse till svensk musik som till exempel spelas på modern radio?


Vad gäller musiken, melodin etc. så tycker jag det är väldigt bra om det är radio ni satsar på. Det låter väldigt "genomsnittlig radiopop".

elitium:

Vi vill också veta vilken genre ni tycker låten passar in i och vilka känslor ni får av att lyssna på den?


Singer-songwriter (men det kanske är fel enligt definition om det inte är samma person som skriver och spelar?), eller bara "pop". Jag får inga direkta känslor utav låten, vilket är lite utav ett problem. Den känns inte unik, även om den är bra att nicka takten till.

elitium:

Texten är rättså allmänt skriven så jag vill gärna veta hur ni uppfattar budskapet?


Ni behöver träna uttal - även om det är bättre än de flesta svenskar så är det fortfarande bristfälligt för att era låtar ska kunna slå mainstream - och jag tror inte riktigt ni är mogna för att skriva på engelska rent generellt. Det finns ett par partier i texten som jag inte riktigt tycker makes sense överhuvudtaget. Mitt förslag är att ni provar att skriva på svenska.

I största allmänhet vill jag poängtera att detta är bättre än 95% av alla amatörmusikprojekt man hittar på på dylika forum. Det kanske inte säger så mycket, men ändå.