Forumet - Håller ungdomen verkligen med Greta Thunberg...

Håller ungdomen verkligen med Greta Thunberg...

747 1 26
...eller klimatstrejkade ni bara för att få slippa skolan? Jag frågar er som är runt 15-16 år. Svara ärligt nu också. Har svårt att tro att små barn skulle vara så engagerade i klimatfrågor. Utom just hon då. Det här är ett experiment som jag utför för att se om generationen efter min har blivit smartare vilket för övrigt vore fantastiskt.

Spana också in:

Bryr mig om miljön men har helt andra idéer för hur man ska rädda den.

Har inte lyssnat mycket på det hon har sagt men det verkar väldigt simplificerat och inte direkt några lösningar på riktigt, typ: "vi behöver minska koldioxid utsläppen", "vi behöver äta mindre boskap produkter".
jag håller inte med greta och jag gillar henne inte ens hon är ett barn visst men att bete sig som en gud framför andra då är det något stort fel och då bör man låsas in på mentalsjukhus och sen ska hon till USA och lite sånt hur fan ska hon komma till USA? ska hon simma hela vägen till USA för hon kan inte ta flyget eller båt då är det mycket koldioxid som släpps ut 
Nu är jag betydligt äldre än de 15 - 16-åringar som åsyftas men det är ju bara ett antal år sedan jag själv var i den åldern så jag kan ju sätta mig in i hur denna åldersgrupp tänker. Jag tror att yngre rent allmänt är tämligen trötta på gamla gubbar (och kärringar) som Putin, Trump, Jinping, Macron, May m fl som många gånger ger blanka fan i miljön. Så plötsligt dyker en 16-åring upp från Sverige som vågar höja rösten mot etablissemanget och höjdarna som styr världen idag.  Då lyssnar ungdomarna och får en ny förebild. Ungefär på samma sätt som det är inom artistvärlden. Att Greta dessutom har blivit accepterad över hela världen, tom av Påve Franciskus, är naturligtvis ett oerhört lyft både för Greta, världens ungdomar och miljön. Kanske inte så oerhört stort inflytande för världspolitiken just idag, men vi får inte glömma bort att de gamla makthavarna är snart borta ur leken och då kommer den yngre generationen och tar över och då förhoppningsvis är det många av Gretas fanclub som får styra.

HEJA Greta - jag håller på DIG!  Hjärta
Nej jag är inte 15-16, det var ganska länge sedan jag var det. Men jag måste ändå säga att det fantastiska med Greta Thunberg är inte bara hennes klimatkamp, utan också att hon visar att om man tror på något och vill kämpa för något så ska man inte bara lägga sig platt och tro att man inte kan göra någon skillnad bara för att man är för ung och ingen lyssnar på en. Detta är något särskilt unga människor världen över behöver.


Hjärta

Knurra: Hon borde dock sköta skolan först. Skaffa ett jobb och ha nåt att falla tillbaka på när hennes 15 minutes of fame är över. Jag pratar nu om personen och inte det ”globala fenomenet” som alla vita kränkta män ljuger om. Jag pratar om personen.
Släppte inte hennes mamma väldigt lägligt en bok typ en vecka efter Greta blev kändis i tidningarna?
Alltså, jag känner att Greta blivit utnyttjad av politiker och andra vuxna. Till och med hennes egna mamma, som sagt, släppte sin bok. Hon har dessutom aspergers och jag hoppas efter allt detta att hon kommer kunna ta sig tillbaka till ett normalt liv, och speciellt inte att någon vuxen får henne att göra nånting som förstör hennes image. 

Knurra: ...eller klimatstrejkade ni bara för att få slippa skolan? Jag frågar er som är runt 15-16 år. Svara ärligt nu också. Har svårt att tro att små barn skulle vara så engagerade i klimatfrågor. Utom just hon då. Det här är ett experiment som jag utför för att se om generationen efter min har blivit smartare vilket för övrigt vore fantastiskt.
Jag är lika gammal som Greta, och jag klimatstrejkade enbart för att jag ville stå upp för klimatet och skapa förändring. Jag älskar Greta, och jag skulle säga att jag är väldigt engagerad i klimatfrågan. Jag gör så mycket jag känner att jag kan för att bidra till en hållbar framtid. Och jag skulle aldrig strejka bara för att få slippa skolan. Dock vet jag tyvärr vissa som gjorde det.

nicknick: Alltså, jag känner att Greta blivit utnyttjad av politiker och andra vuxna. Till och med hennes egna mamma, som sagt, släppte sin bok. Hon har dessutom aspergers och jag hoppas efter allt detta att hon kommer kunna ta sig tillbaka till ett normalt liv, och speciellt inte att någon vuxen får henne att göra nånting som förstör hennes image. 
Saken är ju den att tids nog blir hon irrelevant och vad ska hon då falla tillbaka på? Skolan först.