Forumet - Han har kontakt med sitt ex.

Han har kontakt med sitt ex.

4842 0 42
Hej alla därute.

Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 4 månader, det är det längsta förhållandet som både han och jag haft, och jag trivs verkligen bra med honom. Om det inte vore för att han har kontakt med sitt ex. Han smsar med henne varje dag, och jag får inte alltid se smsen .. vilket gör att jag inte kan lita på honom. Jag har sagt "Döljer du något för mig" under dessa situationer. Men han skojar bara till det, med andra ord total ignorerar det.

Och så en dag när han skulle gå på toa, så lämnar han mobilen i sitt rum. Jag vet att jag inte borde, men nyfikenheten övervinner och där sitter jag och läser igenom hans inkorg och skickade sms.
Och det var lika bra de. Han har nästan bara sms från hans ex.
han har skrivit "sötnos" och massa annat .. inte alls kul ..
och han pratar om henne hela tiden. Om jag gör något fel t.ex så säger han "sådär skulle aldrig - gjort, osv osv .. jag börjar tröttna på det här.

Jag har inte sagt till honom att jag hittat smsen, han skulle bli flyförbannad för att jag snokat i hans mobil. Även fast han gör mer fel så är ju inte jag så mycket bättre själv. Så då vänder han troligtvis skiten mot mig.

Jag tänker på hans ex heeeela dagarna hela tiden.. Jag mår jättedåligt över det här.
Det känns som han träffar henne, och att dom har sex eller vad som hellst..

Vad ska jag göra? Jag är verkligen jättekär så dumpa honom vill jag inte.
Hur skulle du gjort? SNÄLLA HJÄLP MIG!
jag är kär i en idiot..

Spana också in:

Liisah:

Vad ska jag göra?


Hm. svår situation. Hur tog det slut mellan honom och hans ex?

Jag kan tänka mig att om han dumpade henne, så känner han viss skuld, och hennes självförtroende är säkert sämst. Jag antar att han fortfarande vill vara hennes vän, så för att mildra effekten av att han är tillsammans med dig, så uppmuntrar han kanske sitt ex till att själv gå ut o leta reda på en ny...

Men, kan finnas 100 andra anledningar.
Liisah:

Vad ska jag göra? Jag är verkligen jättekär så dumpa honom vill jag inte.
Hur skulle du gjort? SNÄLLA HJÄLP MIG!
jag är kär i en idiot..


Du är en trampolin. [y] Även kallad en "stege".
Han är inte nöjd med uppbrottet från exet och använder dig för bekräftelse och att komma uppåt här i världen.
Stor sannolikhet att det slutar riktigt illa för dig tyvärr. [sad]
Ställ ultimatum - hans beteende är inte okej och om han fortsätter sådär så kommer det gå åt helvete för dig.
Så enkelt är det.
jag har varit i ungefär samma situation.
förutom att jag VISSTE inte att min pojkvän pratade med sitt ex.
när jag fick reda på det, blev jag jävligt sårad och ledsen
och var så jävla nära på att göra slut, vi hade varit tsm i
7 månader, o han skrev inga trevliga saker till henne..
Men jag förlät honom, sa till han att säga upp kontakten,
han gjorde det. Visst, vi har varit tsm i 10 månader, och jag har
fortfarande jävligt svårt att lita på honom..
men älskar du verkligen honom, prata allvar med honom.
Liisah:

Om jag gör något fel t.ex så säger han "sådär skulle aldrig - gjort, osv osv .. jag börjar tröttna på det här.


Det låter... Ganska rötet av honom. Han borde faktiskt inte jämföra dig med sitt ex, åtminstone inte högt. [sad] Det spelar ju faktiskt ingen roll vad eller hur hon skulle gjort, eftersom det inte är henne som han är med just nu.
Säg åt honom att du tar illa upp och att han faktiskt bör sluta med det. Ingen gillar väl att bli jämförd med någon annan egentligen, speciellt inte ens pojkväns ex kan jag tänka mig. [sad]

Liisah:

Vad ska jag göra?


Prata med honom om det. På riktigt. Säg att du känner dig osäker och obekväm med deras kontakt, och be honom förklara hur det ligger till och vad de har för relation.
Du borde inte gå och hålla inne med det, för osäkerheten lär visa sig på något vis ändå, och säkert inte på något särskilt smidigt sätt.

Stephen:

för att man är polare med sitt ex?


Brukar du kalla din polare för "sötnos" och dölja sms från dem för din partner? [rolleyes]
Liisah:

Vad ska jag göra?


XMinGrönaLampaÄrDödX:

Säg åt honom att du tar illa upp att bli jämförd


XMinGrönaLampaÄrDödX:

Säg att du känner dig osäker och obekväm med deras kontakt, och be honom förklara hur det ligger till och vad de har för relation.

Du borde inte gå och hålla inne med det, för osäkerheten lär visa sig på något vis ändå, och säkert inte på något särskilt smidigt sätt.


Word!

Sen för det andra så tycker iaf jag att det är fel att han ska "vända" som att det är ditt fel att du blir sur och/eller ledsen och orolig. Han är lika mkt i ert förhållande som du är, ni är ju 2 i ett förhållande och han borde i synnerhet ta lite mer hänsyn till dig, eftersom det ni två och inte hans ex som är i ett förhållande.

Liksom, det är lika bra att ta upp om det här eftersom ni varit ihop så pass länge. För detta ska ni inte vänta med att prata om, gör det nu eller så kommer det bli svårare ju längre tiden går i ert förhållande. Säg att du har problem med att han och hans ex har kontakt och att det kanske beror på att han "smusslar" och smyger och gör att du inte vet vad du själv ska tro om dom två.

Tycker inte att det ska behöva vara något problem att du ska få veta vad de pratar om eller sysslar med, har han inget att dölja så ska det väl inte vara något problem? För det ska väl heller inte vara något problem att han kan få ha ex som vänner? Det här kan lösas om du kan få vara lite mer "delaktig" i deras relation, inte för att du ska kunna få ha kontroll utan för att inte behöva känna "utanförskap" i ert förhållande.

Men, ni ska till en början prata med varandra. Och så ska du självklart fundera lite själv om; "Är det okej för dig att han har kompisar från det motsatta könet, även fast de varit hans flickvänner?" "Är det okej för honom, om du själv har någon vän från det motsatta könet?" För om ni litar på varandra och slipper oroa er så ska det inte behöva vara något problem.

Själv är jag emot med att vara vänner med sina ex överhuvudtaget, skulle aldrig falla mig in. Jag är mer "här & nu" än fast i det förflutna.