Forumet - Handla online?

Handla online?

356 0 6

Felicia06: Hej!
Jag har bara en snabb fråga.
Är det någon som vet i vilken ålder man får handla online?
Asså behöver man typ ett kreditkort för att göra det? 
För jag har bara ett bank-kort och det funkar ej att handla online med det kortet. 
Du får handla på nätet om du är över 18+. Annars är det föräldrars samtycke om du är under 18.

Spana också in:

Frågan är kanske lite fel ställd. Åtminstone rent praktiskt. För att kunna handla på nätet, oavsett om du tänker handla via svenska sajter eller internationella sajter, så behöver du någon form bankkort eller kreditkort med MasterCard- eller VISA-funktion. Har du ett rent bankkort UTAN dessa funktioner (kallades förr för Bankomat-kort) så kan man inte handla på dessa - varken i fysisk butik ELLER på nätet - oavsett hur gammal du är.
Har du däremot ett bankkort eller kreditkort MED MasterCard- eller VISA-funktion så kan du handla i alla fysiska butiker och även på nätet förutsatt att du inte spärrat kortet mot näthandling.
Vad många kanske inte vet är just att det går att spärra kortet mot näthandel just för att inte kortet ska kunna användas i bedrägligt syfte. Sådana kort saknar den 4-siffriga CVC/CVV-koden och genom att den saknas på spärrade kort så är kortinnehavaren 100% säker på att hans kort inte kommer att användas för kortbedrägerier. Men som sagt - ett sådant bank- eller kreditkort går bara att använda i fysiska butiker där CVC/CVV-koden inte behövs.