Forumet - Handsvett och fotsvett, HJÄLP MIG!

Handsvett och fotsvett, HJÄLP MIG!

3400 0 13
Hej. Jag är 18 år, och har så länge jag kan minnas haft extrem handsvett och fotsvett (observera EXTREM).

Det rinner svett från både händer och fötter. Det är skitjobbigt när man t.ex. ska skriva i skolan då pappret blir fuktigt, när jag ska hälsa på nytt folk så skäms jag något enormt och jag kan inte vara med på idrotten i skolan när jag vet att vi har något som gör att man måste röra någon annan.

Idag fick jag en kommentar av min pojkvän när jag höll i hans mobil: "Ge mig den, den kommer bli fuktskadad"... Inte roligt!

När det kommer till fötterna så kan jag inte ens ha sandaler på mig. Fötterna börjar med att glänsa, sedan börjar de rinna. De blir även tomatröda (vet inte varför). Vi har salar i skolan där det är obligatoriskt att ta av sig skorna, så dessa lektioner brukar jag undvika. Det spelar inte roll om jag har strumpor på mig, det blir ändå fuktmärken på golvet.

Jag har provat absolut torr, men utan resultat. Kan någon hjälpa mig? Vill också säga att jag inte har råd med botoxbehandligt.

Som sagt: HJÄLP MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spana också in:

Det enda jag kan rekommendera är botox. Det hjäper de flesta. Jag fick ebjudande om att äta någon levermedicin där en biverkning var att man blev väldigt väldigt torr=behöver dricka massor, smörja in kroppen mycket, använda glidmedel osv. Jag valde botox då det lät snällare mot kroppen att lokalbehandla.

Rekommenderar botox till alla som lider av onaturligt mycket svett.
Tror jag har det svar du väntat på [smile]. Man kan nog säga att jag mer eller mindre har samma problem som du. Har varit hos en hudläkare och fick redan på att det finns 3 sorters behandlingar :

#1 Ta piller som har som bieffekt att torka ut kroppen. Pillren är olika och hjälper mot olika saker, men det de har gemensamt är att de inte har som huvudsyfte att hjälpa till vid svettningar.

#2 Använda botox. Om det används på handflatan så får man under den närmaste tiden svårt att greppa saker och man blir svag i handen. På fotsulan kommer det inte ge bra effekt då skinnet är tjockare, kommer då krävas fler sprutor => det gör bara ont då [no-no]

#3 Slutligen den metod jag valde! Behandlingen kallas "Jontofores", och går ut på att man på kliniken låter händer/fötter ligga i ett litet bad (20-30 min) där man tillsatt ett pulver. För att pulvret (medicinen) ska tas upp av kroppen krävs att man tillför ström (inga farliga mängder, utan det sticks bara lite). Genom hela behandlingen finns en sjuksköterska tillhands och som då ansvarar för att inget ska gå fel. Man behandlas ungefär en gång veckan /varannan vecka beroende på hur kroppen reagerar på behandlingen. Rekommenderar denna behandling starkt av den anledning att den verkligen fungerar och inte har några bieffekter. Notera att det pulver man använder faktiskt är riktigt dyrt, ca 90 kr per behandlings tillfälle ( 90kr x 50 veckor = 4500 kr), eftersom denna behandling sker på en klinik ska man själv inte behöva stå för kostnaden enligt regler från Östergötlands landsting (kolla upp ert egna landsting)