Forumet - Handtecken för möten.

Handtecken för möten.

4536 0 29
Känner du till eller har använt detta handtecken vid någon form av möte?

Detta:

*håller upp händer och skakar* Dold text: = Håller med.

Vet du vad det betyder och/eller hur det används?

Funderar på hur många som träffat på detta. [blush]

Vet du vad *håller upp händerna och skakar dom* betyder?

Ensamvargen:

Såklart. (Du röstade på detta alternativ)


Jag blev introducerad för detta i Grön Ungdom för några år sedan, då med betydelsen "tysta applåder", men, ja, det brukas ofta när man vill visa att man instämmer i vad någon säger. Det är smidigt och kan brukas under möten medan folk talar, et cetera. Mycket gott när man inte vill/har tid att sitta i möte i sjuttioelva långa tidsenheter.

Spana också in:

Jag såg det på TV för många, många år sen. Det var en sammankomst för döva och efter att någon hållt tal applåderade hela församlingen på det där tysta sättet. Jag tror sammankomsten var i USA.

Senare i programmet var det döva i Sverige som applåderade på samma sätt.

När jag bodde ett tag i England fanns det i staden där jag bodde ett gymnasium för döva. På bussen en dag var det två elever från den skolan som pratade (med tecken) med varandra. Mitt i konversationen började de dövapplådera.Tydligen hade något roligt sagts [smile]

Väl i Sverige fick jag höra nu på senare år att Djurens rätt har anammat detta på sina kongresser och konferenser för att saker och ting ska gå snabbare under förhandlingar och sånt. En klappande applåd stör ganska mycket i det att ingen kan prata samtidigt.

Och senare att Miljöpartiet också sysslar med sånt här.

Ganska intressant. Jag räknar med att det kommer införlivas i mainstream-kultur mer och mer [smile]
MissAnox:

Exakt hur? Har man öppen eller knuten hand? Är det en "vinkande" eller "tillbedjande rörelse" (fast i mindre rörelser). Är armarna sträckta mot den som pratar eller lodrätt upp?


Tänk dig att du gör vågen. Du har händerna som när du är färdig med vågen (uppe i luften ovanför axlarna) och sen vrider du vristerna fram och tillbaka snabbt.

Typ?