Forumet - Hanif Bali jämför Feministiskt Initiativ med Sverigedemokraterna

Hanif Bali jämför Feministiskt Initiativ med Sverigedemokraterna

2816 0 43
​​​​​Hanif Bali

Hanif Bali sitter i riksdagen för Moderaterna (och redan när jag skrivit det förstår ni säkert att han inte har alla hästar i stallet). Hanif har skrivit ett otroligt roligt blogginlägg där han jämför Feministiskt Initiativ med Sverigedemokraterna. Han skriver såhär:

Hanif Bali:

jag tog ett flygblad från F!, bytte ut kvinnor till svenskar och män till muslimer.


Ok, så far so god. Vad får Hanif då fram när han gör detta? Jo bl.a. byter han ut detta:

F!:s version:

I dag tjänar kvinnor 84 procent av mäns löner, en siffra som varit i princip oförändrad sedan 1980-talets början.


... mot detta:

Hanfis version:

I dag tjänar svenskar 84 procent av muslimers löner, en siffra som varit i princip oförändrad sedan 1980-talets början.


... om du inte förstår varför detta är 1) objektivt fel och 2) totalt jävla efterblivet, så rekomenderar jag Nannas mycket pedagogiska genomgång här:

En Tokfrans på uppgång (och fall!)

Edit: Han är tydligen moderat och inte folkpartist så ändrade till det. [smile]
Han är moderat, inte folkpartist.

Hans cynism kanske inte framgår så tydligt, men är rätt frispråkig och människor får lite uppfatta honom lite som dom vill, både på gott och ont. I inlägget så skriver han om texten som om en Sverigedemokrat hade skrivit det, han driver alltså med SD's rädsla för muslimer osv. Det är ingenting han "menar".

Spana också in:

Pickaboo:

I inlägget så skriver han om texten som om en Sverigedemokrat hade skrivit det, han driver alltså med SD's rädsla för muslimer osv. Det är ingenting han "menar".


Öh, nej. Han skriver ju rakt ut att F! skulle vara samma sak som SD fast mot män istället för muslimer, och förfalskar bl.a. statistik för att få igenom sin "poäng". Förutom att det totala failet så missar han ju helt det faktum att kvinnor ÄR underordnade män i dagens samhälle, vilket man bl.a. kan se i just den lönestatisk F! lyfter fram, medan "svenskar" INTE är underordnade "muslimer".
Hans poäng är att deras retorik är densamma. även om formuleringen kanske inte träffade helt rätt, men det är trivialt.

Hanif Bali är f.ö den förutom Mauricio Rojas(FP) som är den vettigaste utanför sverigedemokraterna. Han är ändock, en moderat med allt det innebär, och det betyder inte att han är riktigt bra på något sätt. Men det är skönt att kunna se en moderat som faktiskt erkänner den problematiken som finns och inte sticka huvudet i sanden som Reinfeldt gör.

Om ni är intresserade av att kolla in hur Hanif Bali resonerar kring integration så kan ni läsa ur hans frågetråd på flashback. Han går under pseudonymet hanif[rolleyes]
Miljötalibanen:

Hans poäng är att deras retorik är densamma. även om formuleringen kanske inte träffade helt rätt, men det är trivialt.


Nej. Hans poäng är att F! skulle vara ute efter att förtrycka män, precis som SD vill förtrycka muslimer. Problemet (och det som gör det så otroligt roligt) är att han helt och hållet saknar maktperspektiv. Kvinnor är nämligen underordnade män i dagens samhälle, och det är vad F! kritiserar. SD däremot vill ytterligare förtrycka en redan underordnad grupp. Hans exempel med lönerna är just därför helt bisarrt roligt. [bigsmile]
Kviq:

fast sedan när har sd inte förfalskat statistik dock, håhå.


Va? [crazy] Ja jag vet mycket väl att SD borde byta namn till Hittepådemokraterna. Som Nanna säger:

"Hanif Bali har ett väldigt avslappnad förhållande till statistik. Och hör och häpna! Hanif Bali har ett avslappnad förhållande till statistik UTAN att vara Sverigedemokrat"

[bigsmile]
Rödingajäveln:

Va?


syftade på att han låtsades vara sd och därför hittade han på lite statistik. men har inte läst artikeln så kanske missuppfattat, förlåt i så fall.

Rödingajäveln:

"Hanif Bali har ett väldigt avslappnad förhållande till statistik. Och hör och häpna! Hanif Bali har ett avslappnad förhållande till statistik UTAN att vara Sverigedemokrat"


håhåhå, fick mig att skratta
Rödingajäveln:

Varsågod:


Tack. Även om inte detta är topic så skulle jag gärna vilja kommentera den.

F! visar inte hela bilden. dom säger att kvinnor tjänar år 2009 bara 85% av vad en man tjänar. Detta utan att ta till väsentliga faktorer. Den främsta är att den räkningen är gjort rakt av på samtliga kvinnliga och manliga löntagare. Dom jämför mekaniker med sjuksköterskor med poliser. Detta är som alla borde förstå, ett väldigt dåligt sätt att mäta då man måste ta hänsyn till exempelvis yrkesgrupper. Det är ingen hemlighet att läkare tjänar mer än lärare.

I samma källa som den F! hänvisade till (SCB) så kan vi se hur löneskillnaderna ser ut när man standardväger den. Då skiljer det sig mellan 1-10% Då tar man med variabler som ålder, yrkeserfarenhet, och arbetstid. I den kommunala verksamheten så skiljer det sig exempelvis bara 1%, och den förklaringen bör nog inte ligga i några könsmaktsordningar. Sammantaget är det dock 7% om man räknar med samtliga sektorer. 7% tjänar alltså kvinnor mindre än män. Det är ingen liten och irrelevant siffra, men det är långt ifrån den som feministerna i F! hänvisade till.

Ska man sedan kolla på vad ​arbetsgivarverket säger så är skillnaden inte mer än 1.3%. (För att kontrollera så bläddra ner till sidan 6/18 i länken)
inte heller här bör förklaringen ligga i någon könsmaktsordning.

Då är frågan bara vilket av detta man ska tro på. SCB, eller arbetsgivarverket. F! kan kan inte tas seriöst då dom inte visar hela bilden, troligen medvetet.
Rödingajäveln:

Öh, nej. Han skriver ju rakt ut att F! skulle vara samma sak som SD fast mot män istället för muslimer, och förfalskar bl.a. statistik för att få igenom sin "poäng".


Äh, ta det med en nypa salt. Tycker personligen att det varken var kul eller särskilt fyndigt skrivet, men hans poäng är att F! ser männen som problemet, SD ser muslimer som problemet, och de använder liknande argumentation när de skyller på en grupp. Man kan ju göra likadant för vilken åsikt som helst.

Han är inte dead serious, han vill bara provocera.