Forumet - Hans tidigare förhållande, kan bli ett problem?

Hans tidigare förhållande, kan bli ett problem?

1077 0 32
En kille jag håller på med har för några veckor sedan gjort slut med sin tjej som hade ett förhållade i 1,5 år.

Jag vet att detta kan vara ett problem eftersom han kanske inte kommit över henne/hon vill ha tillbaka han osv, det var alltså han som gjorde slut med henne. Men det är inte heller säkert att det blir något problem.

Han säger också att det inte kommer bli något problem eftersom han var less på henne ganska länge innan de gjorde slut, säger även att han verkligen gillar mig och inte bara är ute efter sex utan ett nytt förhållande.

Ska jag riskera att bli sårad eller ge det en chans? Han är verkligen en toppenkille.
shithappens_:

Om jag ska fortsätta hålla på med honom och riskera att han mitt i allt vill ha sitt ex. Eftersom jag antar att jag kommer bli sårad av det om jag hinner få starkare känslor för han..


Men hur riskerar du att bli sårad om du inte ger det en chans, det är det jag inte fattar. Är lite trög [sad]

Spana också in:

shithappens_:

Om jag ska fortsätta hålla på med honom och riskera att han mitt i allt vill ha sitt ex.


Jag tycker det låter som om du borde vänta lite och se efter hur pass starka känslor han har för sitt ex. Vissa går ju iofs vidare direkt, och kanske inte får känslor för sitt ex igen över huvud taget/senare i livet. Jag tror ändå att det är säkrast att var på den säkra sidan (no shit!) och ta det lugnt med honom, och se efter [smile]
fraulinefrontline:

Jag tror ändå att det är säkrast att var på den säkra sidan (no shit!) och ta det lugnt med honom, och se efter


jo jag vet, det låter bäst men något säger mig att han är för bra för att 'kasta bort' ;) haha. hmm frågan är ju om man ska tro på det han säger, dvs att han kommit över henne..

Genesis208:

Tycker du ska satsa. =) Men ta det lugnt i början.


haha :) jo hade isåfall tänkt mig något sådant. att vänta med sex och allt tills det verkligen är seriöst. då får han bevisa lite att han kommit över henne och inte är ute efter sex. hehe
shithappens_:

kasta bort


Du kan väll berätta för honom att du är osäker på om han verkligen har kommit över henne helt, och att du isf vill ta det lugnt, men att du verkligen gillar honom och vill ge honom en chans när han verkligen har kommit över henne. Då behöver du inte känna att du kastar bort chansen, och han är medveten om att du vill ha något med honom, men att du inte är redo om han inte är redo [smile]

shithappens_:

hmm frågan är ju om man ska tro på det han säger, dvs att han kommit över henne.


Det har han antagligen inte, det är få som kan gå vidare så kort efter dumpandet. Inte ens om man själv var den som dumpade. Det tar tid att komma över ett 1,5 år långt förhållande.
Det handlar om att vinna eller försvinna, om du förstår vad jag menar?

Du kan ju alltid säga att du vill vänta med sex tills du är säker på att han gått vidare, om han verkligen vill ha dig så kan han avstå sex.
Då måste du tänka på att vara stenhård, du vill inte ha sex förrän du är säker, och om han försöker få dig till sex så MÅSTE du säga nej. annars får han övertaget.
shithappens_:

Eftersom jag antar att jag kommer bli sårad av det om jag hinner få starkare känslor för han..


Okej, 1,5 år. Men hur länge har han varit singel efter det? Blev ni ihop drygt 3 månader efter så kan jag enligt statestiken bara säga tyvärr, risken är rätt stor att han inte riktigt har kommit över sitt ex än.

Men man vet aldrig. Han kanske undermedvetet förtrycker sina känslor för sitt ex och har dig som ett substitut istället. Att han är "beroende" av att ha någon, oavsett om det är du eller någon annan, att han liksom bara har behovet av ett förhållande som ger närhet, värme och trygghet som han, vid det här laget är van vid tanke på det förhållande han varit i, i 1,5 år. Vad tror du?

Han kanske inte är redo för ett nytt förhållande. Och om det förmodan är så att inte är rättvis mot dig rent känslomässigt så är det definitivt inte rätt mot dig. Du måste ju få en "ärlig" chans, att du är någon som han faktiskt blir kär i för att han är det, inte för att han "tror" det.

På vilket sätt tror du att han har känslor kvar för sitt ex? Är det att han pratar så mycket om sitt ex? Att han jämför ert förhållande mot det han hade förut? Att han ställer samma krav på dig som han ställt på sitt ex? Misstänker du honom för något speciellt?

Eller beror det på att du är orolig över att du aldrig kommer att överträffa hans ex? Att du känner att du måste leva upp till dina enga krav och bli bättre än hans ex? Bristande självförtroende? Känner du dig otrygg med honom, otillräcklig?

Underlättar om man får veta lite mer...
fraulinefrontline:

Du kan väll berätta för honom att du är osäker på om han verkligen har kommit över henne helt


jo det har jag gjort, har sagt att det är en orsak varför jag inte vet om det är så smart att fortsätta och så. Han är helt bestämd och säger att han verligen gillar mig, att hans tjej inte var något som mig. Han sa att han helst ville sluta snacka om henne och koncentrea sig på oss.. vilket lät lite som att han inte hade kommit över henne... :/ Han sa att jag bara borde bry mig om vad han känner om mig, inte vad alla andra kommer tycka och tänka.

fraulinefrontline:

Det tar tid att komma över ett 1,5 år långt förhållande.


jo, det accepterar jag och känner att det är taskigt mot exet.. jag får skuldkänslor för jag vet hur det känns när en tjej kommer och tar ens ex.. men samtidigt borde jag bara bry mig om vad han tycker om mig, inte alla andra.

MOLLYSLIPS:

jobbigt blir bara om exet försöker förstöra.. men då är det bara att slå henne!
nej men seriöst, go for it


haha ja :) hon är tydligen jättesnäll och ingen bråkstake men man vet ju aldrig ;)

Fixxxer:

Då måste du tänka på att vara stenhård, du vill inte ha sex förrän du är säker, och om han försöker få dig till sex så MÅSTE du säga nej. annars får han övertaget.


jo, har snackat med han rätt mycket om det eftersom det finns killar osm bara är uter efter det, för att glömma sitt gamla förhållande. Jo jag ska göra det. :) im the boss ;)
shithappens_:

Han sa att han helst ville sluta snacka om henne och koncentrea sig på oss.. vilket lät lite som att han inte hade kommit över henne... :/ Han sa att jag bara borde bry mig om vad han känner om mig, inte vad alla andra kommer tycka och tänka.


Om han inte ens kan snacka fritt om henne, och han verkar känna sig obekväm när ni pratar om hans ex, så har han ju inte kommit över henne. Jag tycker fortfarande att du ska ta det lugnt med honom, ett förhållande byggs inte upp på några veckor, och du har ingen anledning att oroa dig över att han kommer försvinna om ni inte blir tillsammans inom en månad eller två. Gör han det så är han iaf en idiot, och då har du inget förlorat!
Daybreak:

risken är rätt stor att han inte riktigt har kommit över sitt ex än.


jo, vet itne exakt när de gjorde slut men det var några månader sedan..

Daybreak:

närhet, värme och trygghet som han, vid det här laget är van vid tanke på det förhållande han varit i, i 1,5 år. Vad tror du?


Jo kanske det, fast han säger att de knappt gjorde något tsm, dom var nästan aldrig med varandra utan bråkade mest. Eller hon bråkade med han, enligt han.

Daybreak:

att du är någon som han faktiskt blir kär i för att han är det, inte för att han "tror" det.


Precis, ska försöka få att att visa att han verkligen är det om han blir det så att säga. Frågan är hur

Daybreak:

På vilket sätt tror du att han har känslor kvar för sitt ex? Är det att han pratar så mycket om sitt ex? Att han jämför ert förhållande mot det han hade förut? Att han ställer samma krav på dig som han ställt på sitt ex? Misstänker du honom för något speciellt?


Det är mest jag som tar upp om hans ex om jag ska vara ärlig. Frågar saker och så vidare. Han säger att han vill koncentrera sig på oss och inte tänka på henne för han bryr sig inte om vad hon tycker och tänker. Han vill att jag inte ska bry mig om det heller utan bara om vad han känner för mig för det är ju det som borde spela störst roll.

Daybreak:

Eller beror det på att du är orolig över att du aldrig kommer att överträffa hans ex? Att du känner att du måste leva upp till dina enga krav och bli bättre än hans ex? Bristande självförtroende?


Jag tror mycket ligger i det, dåligt självförtroende hos mig och att hon verkade vara så perfekt, både utseendemässigt och henens insida. En kompis till mig känner exet och säger att hon är jättesnäll vilket såklart sätter en press att jag måste vara minst lika snäll och snygg alltid. Förut har jag velat ha en kille därför att jag ska känna mig "bekräftad" att någon vill ha mig, vilket beroedde på självkänsla. Nu mår jag mycket bättre och vill inte bara vara tsm med någon för att vara det. Jag vill ha någon att kunna dela allt med om du förstår.. Han är verkligen snäll men är osäker på att jag kommer bli kär i han, utan mer som en vän. Är rädd att jag inte kommer få dom där 'kär-känslorna' och att han kommer bli kär i mig. Vill inte svika han om jag förstört att han kan ta tillbaka sitt ex och allt... :/
fraulinefrontline:

Om han inte ens kan snacka fritt om henne, och han verkar känna sig obekväm när ni pratar om hans ex, så har han ju inte kommit över henne.


du har rätt, ändå alltid när vi snackar om det så vill han inte att jag ska tro att han inte kommit över henne.Han tänker alltid steget längre än vad jag har gjort så att säga, svårt att förklara..

fraulinefrontline:

ett förhållande byggs inte upp på några veckor, och du har ingen anledning att oroa dig över att han kommer försvinna om ni inte blir tillsammans inom en månad eller två.


Nej du har rätt. Tycker du det är dåligt om jag håller på med honom fast vi inte blir tsm eller att jag bara ska sluta och börja snacka med han igen om några månader ifall han fortfarande intresserad?

Kan också nämna att han själv är rädd för att bli sårad, inte bara jag. Själv vet jag inte om han är en sådan kille jag kommer bli kär i och då är frågan om man ska fortsätta eller sluta direkt. Vill som veta om det kommer bli något mellan oss men samtidigt är det lite onödigt om han inte har kommit över exet. Fortfarande kan man inte utesluta att han har kommit över henne, kanske han har det trots allt..
shithappens_:

Tycker du det är dåligt om jag håller på med honom fast vi inte blir tsm eller att jag bara ska sluta och börja snacka med han igen om några månader ifall han fortfarande intresserad?


shithappens_:

Själv vet jag inte om han är en sådan kille jag kommer bli kär i och då är frågan om man ska fortsätta eller sluta direkt.


Det kanske är dumt att satsa på det om du är osäker på hans känslor, och det är ännu dummare att satsa om du är osäker på om det kommer bli något seriöst, pga dina egna känslor. Är du osäker så ta det lugnt med honom, vänta tills du är säker både på dig och honom. Det är dumt att starta något seriöst när båda är osäkra.

shithappens_:

Fortfarande kan man inte utesluta att han har kommit över henne, kanske han har det trots allt..


Nej den chansen finns faktiskt, men det brukar inte vara så svårt att märka om folk har kommit sitt ex, eller om de bara är desperata efter något att ersätta exet med. Du lär förhoppningsvis kunna fatta rätt beslut efter hur han verkar förhålla sig till sitt ex [smile]
fraulinefrontline:

Det är dumt att starta något seriöst när båda är osäkra.


Jo det är klart men han verkar ju kommit över henne. Du ser ju, jag kommer på mig själv att jag hela tiden skriver som att jag är på en sida om vad jad jag tycker alltså att jag vill satsa på han.. så kanske att jag gillar han iaf, men somsagt så vet jag inte ännu om jag kommer bli kär i han. kanske inte så konstigt beroende på att vi inte har hållt på så länge :p

fraulinefrontline:

Du lär förhoppningsvis kunna fatta rätt beslut efter hur han verkar förhålla sig till sitt ex


Jo, det låter så jävla självklart när jag skriver om det han gör men när man hör han säga det ansikte till ansikte så blir man så övertygad över att han har kommit över henne. Det är faktiskt svårare än man tror.. :/