Forumet - Har blivit onödigt självgod på sistone

Har blivit onödigt självgod på sistone

1425 0 28

Spana också in:

Nate:

Lär känna dig själv lite bättre så ordnar det sig nog! Gör det inte det är du helt enkelt en för bra människa för att inte kunna känna dig riktigt självgod.


Jag har försökt med det men kan nästan aldrig ångra det jag gjort/sagt för jag tänker alltid att allt har en anledning & jag älskar mig själv allt mer varje gång jag inser att allt har minst en anledning.
komplicerad:

Jag har försökt med det men kan nästan aldrig ångra det jag gjort/sagt för jag tänker alltid att allt har en anledning & jag älskar mig själv allt mer varje gång jag inser att allt har minst en anledning.


Det lät helt klart lite jobbigt. Varit så länge? Kunde nämligen själv hamna i såna perioder tidigare men det kom och gick för att till slut inte återkomma alls. Förmodligen för att jag under de sista åren lärt känna mig själv bättre och insett att jag är på samma nivå som de flesta andra och inte 12 klasser över dem som jag gärna ville tro ibland. :P
Nate:

Det lät helt klart lite jobbigt.


Varför ska det vara jobbigt att tycka om sig själv?

Nate:

Förmodligen för att jag under de sista åren lärt känna mig själv bättre och insett att jag är på samma nivå som de flesta andra


Jag vet redan det, anser dock att jag kommit längre då jag är expert på att förlåta och förstå.

Nate:

och inte 12 klasser över dem som jag gärna ville tro ibland


Man behöver faktiskt inte ens tro att man är ~12 klasser över alla andra bara för att man älskar sig själv väldigt mycket.

Jag tycker om mig själv för att jag förstår mig själv.
Händer ofta att folk utnyttjar mig och då är det upp till mig själv att finnas där för mig själv.
Leijonsparf:

du är nu jude, och har således inget val.


Eftersom jag konverterat till judendomen, har jag nu ett flertal viktiga sysselsättningar att ägna mig åt som förhoppningsvis överskuggar min självgodhet. T.ex. att sörja förintelsen, förstöra lite för Europas rättmätiga härskare genom att köpa upp väl utvalda mediaföretag etc.

Tack Leijonsparf!
hugrmunr:

Eftersom jag konverterat till judendomen, har jag nu ett flertal viktiga sysselsättningar att ägna mig åt som förhoppningsvis överskuggar min självgodhet


det där var ju bara första steget. att bli jude gör att man blir mindre självgod, som en rent personlig egenskap, och snarare övergår till att vara en jämlike inom ett kollektiv som i sin relation till omvärlden beter sig som självgoda klappmongon.

nästa steg är att ifrågasätta israels existensberättigande som judisk stat, och judarnas överlägsenhet i alla frågor, och absoluta tolkningsföreträde gällande all mänsklig historia. då kommer du genast att betraktas som en självhatande jude, vilket innebär att såväl judar som ickejudar kommer anklaga dig för att vara nazist, vilket kommer drabba din självkänsla negativt.

det hela är mycket enkelt.