Forumet - Har dåligt samvete för INGENTING

Har dåligt samvete för INGENTING

281 0 13
Jag har gått på en ny skola ett par veckor och sen på fredas skulle klassen har "dans.? Jag pratade med min mentor om att jag är muslim o blabl..osv men jag blev tvungen att ändå gå dit för att inte få frånvaro bara titta på typ. Sedan när de skulle börja dansa satt jag på en bänk så det kom en tjej(jag hade glömt att min nya skola gjorde tvärtom, asså tjejer väljer killar).

Jag sa bara lugnt nej till henne men min tränaren skällde ut ut mig att så tjejen typ, lika fånigt som på filmer sprang gråtande till toan med alla tjejer efter sig, lol. Efteråt har alla undvikit rejält mig.

Vad har jag har gjort ? Överdriver tjejen eller vad?

Spana också in:

Prinsen Darren:

Jag sa bara lugnt nej till henne men min tränaren skällde ut ut mig


Så berätta för din "tränare" precis samma sak som du berättade för din mentor.

Eller så tar du upp med din mentor att han/hon måste framföra till dina lärare hur det är. Du skall inte behöva ta skit för att dina lärare har kommunikationsproblem.
mmh lite stört att tjejer är så känsliga för att bli nekade saker. nekade en tjej sex en gång och hon bara typ "men vadå är jag för ful eller vad är felet?!?!" etc och blev massa arg/ledsen. stör mig lite på att tjejer idag verkar ha uppfostrats med bilden av att de alla är snyggast på jorden, alla vill ha dom, och att alla killar är kåta och villiga djur som har sex med vem som helst. bara bra att du står på dig, du ska inte behöva dansa med någon om du inte vill, oavsett om det är pga din religion eller för att du helt enkelt inte vill.

rätt åt henne att du tog ner henne på jorden igen, många tjejer idag har waaaay för bra självförtroende.

Dold text: (är pojke btw trots att jag har ett F om någon fortf inte fattat det)
Gick det till på det viset som du beskriver det så ja, då överdriver hon väl. Annars är det väldigt svårt för någon över internet att göra en sådan bedömning när ingen av oss var där. Du kan väl försöka förklara för henne en gång till att hon missuppfattat saken. Hon hade säkert lingonvecka också, och då brukar man vara extra känslig, eller något.

Dan_the_ironman:

I vilken sura står det?


Enligt viss muslimsk tolkning så leder musik och dans till ett allmänt lösaktigt beteende som är oförenligt med gud och hans lärdom.

Något särskilt stöd för detta finns inte i koranen, utan det är mestadels lärda som gjort denna tolkningen av förklaringen över. Tolkningar som i sin tur har ett brett stöd bland lärda i mellanöstern och som fördömer andra grupper som väljer att avvika från detta.
Cointoge:

Enligt viss muslimsk tolkning så leder musik och dans till ett allmänt lösaktigt beteende som är oförenligt med gud och hans lärdom.


Det låter ungefär som det typiska frikyrkliga tjaffset.

Jag har aldrig riktigt förstått folk som är troende men som inte ens orkar bilda sig en egen uppfattning.
Dan_the_ironman:

Jag har aldrig riktigt förstått folk som är troende men som inte ens orkar bilda sig en egen uppfattning.


Handlar inte religion ofta just om att man vill slippa bilda sig en egen uppfattning genom att få alla åsikter färdigserverade av religionen i stället för att själva utforma några? Religion är ju ofta annorlunda i praktiken än i teorin, och folk bryr sig inte alltid om att utöva den som den formellt är utan lever endast efter den så som den tillämpas.

Ont: naturligtvis kan du tacka nej till att dansa, oavsett vilka skäl du har. Att den du tackar nej till blir sur är inget du kan ta ansvar för så länge du tackat nej på ett bra sätt. Det bästa sättet i det här fallet vore att säga varför.
mynona:

Handlar inte religion ofta just om att man vill slippa bilda sig en egen uppfattning genom att få alla åsikter färdigserverade av religionen i stället för att själva utforma några?


Det beror väl på hur man ser det, det är ju en tolkande process precis som att man när man läser en del böcker är lika delaktig i berättandet som författaren själv, om du förstår hur jag menar.

Om allt vore glasklart i skrifterna skulle ju det inte finnas olika förgreningar på samma religion.
TS, var inte du socialist förresten? Hur kommer det sig då att du bryr dig om religiöst nonsens då egentligen?

Det ska även sägas att när jag menade på "inget särskilt stöd i koranen" så står inte dessa förbud glasklart någonstans. Efter lite googlande fick jag fram att det skulle vara vers 31:6 som "stödjer" denna tolkningen.

" And of the people is he who buys the amusement of speech to mislead [others] from the way of Allah without knowledge and who takes it in ridicule. Those will have a humiliating punishment. Surat Luqmān 31:6 "

En annan "alternativ" tolkning jag fick fram i samma veva var att dans och musik faktiskt är acceptabelt om det leder till att du närmar dig gud. Så det kan egentligen vara vilket som.

Verkar bara som att TS har sitt ursprung ur de många länder i MENAA där radikal islam härjar.