Forumet - Har du arbetat som au pair?

Har du arbetat som au pair?

1333 0 4
För ett år sedan var jag Au Pair i delstaten Vermont i USA. Detta helt underbara år tog slut alldeles för fort och jag saknar min lilla älskning (som var 7 månader vid ankomst) varenda eviga dag! Att bo i norr var också otroligt häftigt, då naturen och människorna där uppe var helt annorlunda mot exempelvis de i Californien! De var jordnära, öppna och inte rädda för att protestera skulle jag vilja säga! Naturen var det häftigaste jag sett med höga berg med snöiga toppar på sina ställen, röd/gul/orange löv på hösten och frisk luft. Maten de åt var för det mesta ekologisk och närproducerad. Som sagt lite annorlunda men inte sämre för det! Det är just det som är så spännande med att jobba som Au Pair i USA tror jag, att alla har helt olika upplevelser och liv!

Jag lärde känna folk på caféer och i mataffärer! Sen har man också via Cultural Care ett Au Pair möte om månaden man måste gå på, och där finns alltid en hel drös med människor i samma situation som en själv :) Universiteten och helgskurserna var också utmärkta tillfällen att träffa nytt folk!

Något "bästa" land tror jag inte existerar, då alla länder har olika saker att erbjuda! Men jag tror också att det är därför USA är så roligt, då hela landet är som över 50 olika länder! :)

Lycka till med Au-Pair:andet!

/Laura
Jag åkte iväg som au pair sommaren efter min student år 2008. Jag bodde hos en familj som hade två pojkar som var 1 och 3 år gamla när jag kom dit. Jag och familjen hade haft lite kontakt sen innan, över telefon och mail, men det var ändå sjukt nervöst när jag skulle träffa dem för första gången! Men bara nån timme efter att vi träffades kändes det som om vi hade känt varandra länge! Det tog lite längre tid att lära känna barnen, eftersom de var lite blyga i början och säkert inte riktigt förstod vad som pågick (de hade haft en au pair sedan innan som skulle lämna dem i samma skede.) Men när vardagen kom och man började "jobba" så kom man snabbt in i rutiner och barnen vande sig. Att jobba i en familj med barn är sjukt kul! Man kommer dem så otroligt nära, på ett helt annat sätt än om man arbetar exempelvis på dagis eller som barnvakt! Eftersom barnen var så små när jag kom dit så gick de varken på "pre-school" eller i skolan, vilket innebar att jag fick lägga upp mitt "schema" med dem själv. Det kunde innebära att (mellan meal- och nap times) promenera ner till sjön som vi bodde nära, för att mata ankorna, att ha picknick i parken, gå till lekplatsen eller anordna play dates med grannarna.

Jag var ledig nästan varje helg, och åkte då in till New York City. Att träffa kompisar var lätt. Jag hittade massor av au pairer som bodde i samma område/NY-området genom olika Facebookgrupper. Dessutom anordnade organisationen jag åkte igenom (Cultural Care Au Pair) sk au pair-möten med au pairer i närområdet. Jag lyckades även skaffa mig massor av amerikanska vänner (dels genom au pairer som redan hade bott ett tag i landet, och dels på egen hand - amerikaner är otroligt sociala och ÄLSKAR folk från andra länder!)

Att åka som au pair var "by far" det bästa beslutet jag fattat! Jag har fortfarande kontakt med min värdfamilj (mina värdbarn har precis lärt sig hur man använder Facetime och Skype...) och åker och hälsar på så ofta jag bara kan! Au pair-kompisarna jag träffade är några av mina bästa vänner idag och jag har dagligen kontakt med mina amerikanska kompisar :)

[y] [love]

Spana också in:

Jag åkte iväg som au pair med Cultural Care Au Pair i februari 2008. Jag arbetade i New York för en familj med två pojkar, Graham 12 och Alex 14. Det var ett stort steg för mig att lämna tryggheten hemma och ge mig ut i världen för första gången. Det var en fantastisk upplevelse på många sätt. Dels att få möjlighten att leva i New York men framförallt att lära känna en ny familj och bli en del av den. Eftersom mina värdbarn var lite äldre så gick mitt jobb ut på att hjälpa dem med läxor, laga middag, skjutsa dem till skolan och till olika aktiviteter (amerikanska ungdomar har mycket fritidsaktiviteter). Framförallt så var jag ett stöd för killarna som båda hade lite svårigheter i skolan. Jag arbetade som au pair i 18 månader och på den tiden så fick jag en väldigt fin kontakt med min värdfamilj, det kändes som jag hade fått två extra syskon.

Genom att åka som au pair så fick jag möjlighet att förbättra min engelska, vilket jag har haft stor nytta av. Att överhuvudtaget åka iväg som au pair har gjort att jag utvecklats massor som människa, förbättrat mitt själförtroende och blivit mer självständig. Man kommer verkligen hem igen som en ny människa

Under min tid som au pair så mötte jag många vänner som jag fortfarande har kontakt med. Amerikaner är väldigt sociala och lätta att lära känna och i New York fanns det många au pairer att få kontakt med. En annan del av au pair upplevelsen är att få möjlihet att fira traditioner som Halloween och Thanksgiving, verkligen ta varje tillfälle att utforska den amerikanska kulturen. Jag reste även mycket under mitt år och åkte bland annat på road trip i Californien och Florida. Det finns mycket att uppleva så om man åker som au pair så bör man ta varje tillfälle som finns att utforska landet.

Men det bästa med min au pairtid var att lära känna min värdfamilj och och värdbarnen. Vi håller fortfarande kontakt och jag har i efterhand åkt och hälsat på dem och planerar nu min andra resa dit.

Kan varmt rekommendera att ta chansen att åka som au pair till USA

Hälsningar Erik