Forumet - Har du blivit lurad på blocket/tradera någon gång?

Har du blivit lurad på blocket/tradera någon gång?

2473 0 52
Man hör lite då och då på nyheterna att bedrägerier förekommer mer och mer när man handlar av privatpersoner på Internet. Exe​​mpel

Ett tips jag har att komma med är att använda sig av Internetgiro, det är en säkerar betalningsmetod.

Föjdfråga

Har ni några tips att ge för att man inte ska bli lurad?

Har du blivit lurad på blocket/tradera någon gång?

My dreams are her:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


Inte lurad så att jag inte fick något men jag har fått skit. Beställde hårpuder ifrån tradera och det var typ vaniljsocker i (lol). Hade haft originalprodukten så kunde jämföra skillnaden.

Sedan har jag fått ett par leggings med hål i fast hon skrev inget om hål i annonsen. Och lite missvisande bilder har lett till att produkten inte är riktigt som man tänkt den.

Mina tips är att använda tradera, köpa ifrån folk med många positiva omdömen men ändå se upp, finns mycket fakevaror. Köp inte billiga hår/sminkprodukter som säljs massivt, oftast fake. Kan ha positiva omdömen ändå för folk inte vet om originalet. Likadant med billiga märkeskläder i kolossala mängder. Se upp för biljetter ifrån ticnet som är utskrivna, man kan skriva ut hur många sådana biljetter som helst men det är bara första stämplingen av streckkoden som gäller. Använder inte blocket helst för att det är lätt att bli lurad på produkten där, och polisen utreder SÄLLAN sådant, dock har jag aldrig provat ditt tips om Internetgiro. När jag har handlat ifrån blocket har jag mött upp personen förövrigt, och gett kontanter, känns mer säkert.

Spana också in:

My dreams are her:

Det är ju den allra säkraste betalningsmetoden enligt som jag ser det.


Mja det är bra.. då får man iaf någon produkt [crazy] sedan om den är fake eller ej kan man aldrig vara hundra på, men när man möter en person kanske den inte är lika kaxig att bedra en med skitsaker. Då har man ett ansikte och förhoppningsvis telenr, och lite personuppgifter med.
El Guaje:

Värsta som hänt är en byfåne som aldrig betalade så jag fick lägga upp saken igen men det klassas väl kanske inte som att bli lurad.


Ahaha varit med om det med. Älskar att lämna arga omdömen [love] Men tradera har ju en funktion som täcker det om man blivit lurad, får lägga upp gratis på nytt.
ladysmurf:

Edvins dumma beslut kan bero på att han kommer från Norrtälje, dom är inte så smarta därborta.


Haha! Det där vet jag ingenting om men jag tror dig. Edvin visade ju i alla fall inte upp något som talar för att du skulle ljuga. [smile]

Lounge fact:

Älskar att lämna arga omdömen [love]


Ja, det är riktigt kul! Men först får man försäkra sig om att det inte finns någon risk att den personen kommer stå skogstokig utanför ens dörr några timmar senare. Är läskigt när de lämnar ut ens uppgifter till vissa ibland.
El Guaje:

Är läskigt när de lämnar ut ens uppgifter till vissa ibland.


Juste aldrig tänkt på [blush] men skriver inte direkt dö din jävla jävel. Skriver väll snarare relevanta arga ord [crazy] får de stå för, utan att vilja mosa mig.

En gång så fick jag en tröja som inte var i den färgen jag förväntat mig, var missvisande på bilden, så jag lämnade en positiv kommentar som var jättepositiv (för allt var bra i övrigt) förutom att jag skrev det där om missvisningen av färgen. Fick ett antal craaaaaazy meddelanden om hur den där meningen skulle förstöra hennes säljrykte (hon hade typ 300 omdömen bara positivt) ha ha.. Psycho var hon.
ladysmurf:

Haha precis, jag brukar ha rätt om såna här saker[cool]


Jag litar på dig! Då behöver du väl inte vara så hård mot dig själv i din signatur? ;)

Lounge fact:

Psycho var hon.


Haha sånt där är viktigt för vissa. Hela hennes ekonomi kanske gick käpp rätt åt helvete nu när hon aldrig mer fick sålt något bara för den där kommentaren. Såna där ska du nog passa dig för.