Forumet - Har du bytt gymnasieprogram?

Har du bytt gymnasieprogram?

906 0 26
Skolverkets studie ”Gymnasieelevers byten av program och skolor” visar att mer än var tionde elev byter program under de första två åren. Orsakerna till varför elever vill byta program eller skola är många och komplexa. Det kan till exempel handla om ett svåröverskådligt utbud av utbildningar, otillräcklig vägledning, eller att eleven vill påbörja en utbildning för att pröva om den passar.
- I tidigare studier har vi även sett att elever ibland erbjuds att byta program istället för att få stöd på det program där de går, säger Charlotte Mannerfelt, undervisningsråd på Skolverket.

Många elever som byter gymnasieskola eller program får räkna med både fyra och fem år på gymnasiet, och av de elever som byter program får bara 29 procent slutbetyg efter tre års studier, visar undersökningen.
- De som bytt både program och skola har ännu lägre genomströmning, säger Charlotte Mannerfelt.

​​Här kan du läsa mer om rapporten.

Spana också in:

Redaktionen:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


från iv till omvårdnads program från omvårdnads programet till estetiska sen bytte jag till iv och sen till naturbruk. och nu ska jag byta igen fast till utbildningar inom arbetsförmedlingen. det är kortare utbildning eftersom jag inte orkar mer

mitt liv är totalt misslyckat[sad]