Forumet - Har du en mamma? Skulle du önska henne detta?

Har du en mamma? Skulle du önska henne detta?

2533 0 26

Spana också in:

Gentlernen:

Så problemen är lösta när alla kroniskt sjuka förflyttats från FK till AMS?


Det är ytterst få av alla dessa "kroniskt sjuka" som verkligen är kroniskt sjuka. Många av dem är fullt arbetsförbara, men väljer att vara sjukskrivna istället av ren bekvämlighet. Varför ska man anstränga sig för att få pengar när man istället kan ligga på sofflocket och vara "sjuk" och ändå håva in ett antal tusen i månaden?
Zeebo:

Det är ytterst få av alla dessa "kroniskt sjuka" som verkligen är kroniskt sjuka. Många av dem är fullt arbetsförbara, men väljer att vara sjukskrivna istället av ren bekvämlighet.


Du läste inte blogginlägget jag länkade, förmodar jag?

Zeebo:

Varför ska man anstränga sig för att få pengar när man istället kan ligga på sofflocket och vara "sjuk"?


Den frågan är efterbliven av två anledningar.

För det första förutsätter den att alla, eller de flesta, som har sjukersättning eller -pension faktiskt är arbetsföra. Jag vet inte riktigt hur du utan att ens ha träffat dessa tusentals människor kan ställa en bättre diagnos på dem än deras egna och FK:s läkare, men oavsett hur det går till tycker jag du ska kontakta nobelkommitén - medicinpriset är garanterat ditt för en sådan bedrift.

För det andra påvisar den att du inte vet ett skit om människor och sociologi. Svaret på din fråga stavas "Maslows behovstrappa," men jag misstänker att du inte riktigt är kapabel att ta till dig en text på mer än två sidor om den inte innehåller färgglada bilder.