Forumet - Har du KOL?

Har du KOL?

1583 0 41
Du är inte rökare, men visar ändå tydliga symtom. Nio av tio personer som får KOL är eller har varit rökare, men det finns även sjukdomsfall med andra orsaker. De flesta som utvecklar KOL är över 45 år, men det går att få KOL även i lägre åldrar. För säkerhets skull, kontakta din vårdcentral för en undersökning.


[cry]

Spana också in:

"Du är inte rökare, men visar ändå tydliga symtom. Nio av tio personer som får KOL är eller har varit rökare, men det finns även sjukdomsfall med andra orsaker. De flesta som utvecklar KOL är över 45 år, men det går att få KOL även i lägre åldrar. För säkerhets skull, kontakta din vårdcentral för en undersökning."

[crazy]
Du har inte utvecklat några symtom, men om du har rökt eller kommer att röka länge så är du i riskzonen. Nio av tio som får KOL är rökare eller före detta rökare, och tyvärr är detta en lömsk sjukdom som smyger sig på. De flesta blir sjuka när de är över 45 års ålder, men det går att få KOL även i lägre åldrar. Tidig KOL kan inte sällan sakna symtom. Skulle du märka av symtomen, kontakta din vårdcentral för att göra en undersökning!
Du har nog inte KOL, men kanske känner du någon som har symtomen? Bjud in din vän att göra det här testet. Man vet att en halv miljon svenskar har KOL idag, men bara en av fem har fått en diagnos och därmed en behandling. KOL går att leva med, men det är viktigt att upptäcka sjukdomen i ett så tidigt stadium som möjligt.