Forumet - Har du någonsin blivit skimmad?

Har du någonsin blivit skimmad?

312 0 31
Enkel fråga. Ni som blivit det får gärna skriva på hur mycket.

Själv har jag sluppit. Jag tänkte mig denna poll då jag över åren hört om folk som blivit hackade, som blivit av med wow-konton och mail-konton, och som även blivit skimmade. Jag har sluppit allt sådant.

Jag har både vänner och arbetskamrater som blivit skimmade. Summan är allt från några hundra till flera tusen bland dom jag pratat med.

ÄNDRAT 2011-07-20 18:59

Spana också in:

Jag blev det förra sommaren. Någon hade handlat på mitt kort i USA. Jag kom hem från USA månaden innan. Beloppet var på 250 kr och det var i någon jävla videobutik. Polisanmälda, fick ett nytt kort och pengarna tillbaka.


Varför måste man använda kort för att använda pengar på kontot? Varför inte fixa ett användarnamn + lösenord?
typ ens email adress eller något, sen någon lösenord. Eller på andra sätt, typ att man loggar in på banken med ens fingeravtryck, sen behöver man inte något lösenord utan får tillgång till kontot direkt där man kan ta ut pengar. Så löjligt med kort.
Storchen84:

Den som blev av med 300 fick ingen ersättning, dom som har blivit av med flera tusen har alltid fått ersättning


Jag blev av med 500 spänn och då fick jag tillbaka det väldigt fort, men det är ett par år sedan.

Storchen84:

Borde det inte vara typ... tvärtom?


Eller hur, men samtidigt. Att bli av med 300 kr är kanske överkomligt och du svälter inte ihjäl (förhoppningsvis), men att bli av med 3000 kr svider nog och lär påverka ekonomin mycket den månaden.
Ingemarsdotter:

Att bli av med 300 kr är kanske överkomligt och du svälter inte ihjäl


Om man är student som personen i fråga var så räknas ju varenda krona. Detta hände... förra året har jag för mig. Eller om det var två år sedan kanske... Så då kanske det stämmer det du säger om att det rent allmänt blivit svårare att få ersättning.

Vattuman:

yp ens email adress eller något, sen någon lösenord


Detta låter väldigt unsafe. Litar hellre på kortet.

Vattuman:

typ att man loggar in på banken med ens fingeravtryck


Detta låter bäst.

Sen verkar i alla fall visa (vet inte hur det är med andra kort) ha gjort nåt bra, för när jag än ska betala på internet måste jag knappa in ett extra eget lösenord, det räcker inte bara med kortnr sedan ett tag tillbaka.
Storchen84:

Om man är student som personen i fråga var så räknas ju varenda krona


Jag vet, har själv nyss studerat, men du förstår definitionen antar jag. Skulle ändå tycka att det var värre att bli av med 3000 kr och inte få dem tillbaka.

Storchen84:

kanske det stämmer det du säger om att det rent allmänt blivit svårare att få ersättning


Förmodligen för att det har utnyttjats av några få. Självklart måste alla stackare kollektivt straffas med de få som skimmat "sig själva" (tex genom att låna ut kortet till någon som tar ut pengar och sedan anmäla det som stulet och begära ersättning)
Ingemarsdotter:

du är så impulsiv av dig


Hahaha visst är jag[y]

Dold text: Jaaaa jag fattar... "men jag kunde inte låta bli"[ops]

Är fö. nyfiken på vem som missat detta med skimming, då jag inte visste att det var möjligt. Tycker att det sägs något om det var eller varannan dag. Antingen det, eller hur man kommer över kreditkortsinformation via nätet som man sen säljer vidare till andra som köper med det.
Storchen84:

Dold text:


[smile]

Storchen84:

Tycker att det sägs något om det var eller varannan dag. Antingen det, eller hur man kommer över kreditkortsinformation via nätet som man sen säljer vidare till andra som köper med det.


Förstår inte varför vi ens har så osäkra system som handhar allt vårt kapital. Pengarna i madrassen låter plötsligt som en bra idé.