Forumet - Har du sett den svarta dramakomedin FARGO?

Har du sett den svarta dramakomedin FARGO?

910 0 20
Är det någon här som har följt FARGO vars säsong 1 bestod av 10 avsnitt?

Här kan du se avsnitt 1:
http://stream-tv-series.info/2014/04/16/fargo-s1e1-the-crocodiles-dilemma/

Har du sett den svarta dramakomedin FARGO?

Spana också in:

jag såg serien av allmän nyfikenhet, trodde aldrig att det skulle vara möjligt att göra den bra. det var det visst, skulle ge den en femma eller stark fyra av fem. filmen är en av mina favoritfilmer inom den visserligen relativt lilla genren av svarta komedier som med hjälp av sin skildring av kriminalitet, personlighetsstörningar och patetiska människor syftar till att belysa alltings trasighet. tycker serien drar sig närmare en annan film i nämnda genre som också är producerad av bröderna coen, nämligen no country for old men (de verkar gilla den typen av settings och berättande), men den känns fortfarande som en logisk fortsättning av filmen. det är något visst med att en sådan berättelse utspelas i en amerikansk håla som präglas av hopplöshet, maktlöshet och uppgivenhet, där allt liksom ramas in av översnöade landsvägar, misslyckade löneslavar som liksom anser sig sakna personlig autonomi, moraliskt sönderfall och melankoli som övergår i desperation. det var just det som jag tvivlade på att serien skulle lyckas fånga, men just där lyckades den trots detta väldigt bra.

rekommenderas starkt till alla som är hyfsat mentalt stabila och kan hantera en besvärlig känsla av att filmen/serien nog ger en ärligare bild av det mänskliga tillståndet än den vi matas med från de flesta andra håll.


Niklas: Insåg nu att den första säsongen inte alls var baserad på den gamla filmen. Konstigt val av namn då..
det är den, men det är inte en remake, storyn bygger på filmen men följer den inte. har du inte sett filmen? den är en klassiker av rang.