Forumet - Har DU som ungdom blivit diskriminerad? Vänd dig till ungdomsombudsmannen (UO)

Har DU som ungdom blivit diskriminerad? Vänd dig till ungdomsombudsmannen (UO)

556 0 46
Ungdomsombudsmannen är tillbaka, efter nästan ett år av dunkel frånvaro är jag Sören Niklasson, den inofficiella ungdomsombudsmannen (UO) tillbaka här på ungdomar.se för att hjälpa och rådgiva diskriminerade och utstötta ungdomar.

Jag fungerar precis på samma sätt som mina kolleger Jämställdhetsombudsmannen (JämO), Homoombudsmannen (HomO), Handikappsombudsmannen (HO) samt Barnombudsmannen (BO). Dvs, ni kan anmäla ett fall av diskriminering antingen här i tråden, till min e-postadress [email protected] eller genom ett enkelt PM till mig.

Återigen så är inga problem för stora eller för små. Jag tillhandahar alla ärenden. Det kan vara allt ifrån att dina föräldrar låter sina äktenskapsproblem gå ut över dig till att den gamla damen inte lät dig hjälpa henne över gatan för att hon trodde du skulle råna henne.

Tveka inte, kontakta mig.

/Mvh Sören Niklasson (UO)
värdeuppgift:

min skola tvinga mig att börja 8:20 men jag tkr inte om att börja så tidigt [mad][cry]


Hejsan värdeuppgift. Att börja skolan/jobbet tidigt på morgonen är sannerligen påfrestande. Det är många som är trötta på att dansa efter de morgonpiggas "pipa" och just därför vore det bra med individuella tider, att de som kanske vill börja låt oss säga, kl 11.00 kan göra det och samtidigt sluta lite senare. Detta skapar ju naturligtvis motsättningar bland de som föredrar att börja tidigt och de som föredrar att börja sent. Detta kan enkelt lösas genom att de morgonpigga lärarna har hand om de morgonpigga eleverna och vice versa. På så sätt blir alla nöja och glada, och det har till och med tillsatts en utredning för att se efter om detta är möjligt. Tills vidare får du glädja dig åt att det snart är sommarlov och att du då kan sova hur länge du vill på morgonen.

/Mvh Sören Niklasson (UO)

Spana också in:

Ungdomsombudsmannen:

Hejsan passaro. Har du lust att utveckla det där?


Hej Sören!

Jag är på så himla trött på all denna diskriminering som finns i detta samhälle. Varje dag skall man bli utsatt, och detta pga att man råkar vara skelögd, läspar, haltar med ena benet, enarmad, politisk flykting (kommunist från Irak) etc etc.

Detta börjar verkligen ta på min livsglädje. Här var man naiv nog att tro att det skulle bli bättre i det avlånga, gästvänliga land i norr. Men det är samma sak som i Irak, finns ingen som helst rättvisa för en skelögd, läspande, enarmad och haltande kommunistisk politisk flykting.

Kanske i det stora landet i väst, som sägs vara ett land där man kan förverkliga sina drömmar.

Vad tycker du att jag skall ta mig till, Sören?

Tack så mycket!