Aviseringar
Rensa alla

Har funnits snack om det på forumet, men för att vara säker, vad säger lagen?


Ämnesstartare

jag är 19 år gammal och...
På senaste tiden så har en 16 årig kille börjat prata med mig på snapchat och andra platser där jag la upp en annons att jag söker vänner att träffas med inom Stockholm och spela spel online. Enligt mig så är han snäll, trevlig och rolig att prata med. Vi har träffats ett par gånger och han har berättat att han vill bli ihop med mig och ha sex med mig under ett par tillfällen då vi träffats och tagit fika runt i stan osv.

Jag har inget problem med det, men vad säger lagen om detta, är det lagligt för oss två att vara ihop och göra det han önskar att göra med mig?

Frågar detta eftersom jag vet i någon stat i amerika är det så att är du ihop med en 16 åring och fyller 18, så kan 16 åringens föräldrar anmäla dig för "rape" eller nåt och då hamnar du i fängelse för det.

Jag tackar för all info jag kan få angående om detta 🙂


   
Citera

I Konungariket Sverige är minst 15 år lagligt.


   
SvaraCitera

fast nu är vi i sverige och inte i Amerika du får ha sex med honom ifall ni båda vill då lagen är 15


   
SvaraCitera
Annsie

Inget fel med det.


   
SvaraCitera

USA != Sverige
Det är lugnt enligt lag


   
SvaraCitera

Se bara till så att ni har kondom och försäkra dig om att han inte är allt för ivrig. Som 16-åring har han kanske inte jättemycket erfarenhet och gissar väl att han kommer nervös. Ni vet bäst själva, men snacka kanske lite med honom innan och se hur han föreställer sig allt. Om era åsikter är desamma, ta fram kondomen liksom


   
SvaraCitera