Forumet - Har inga vänner :(

Har inga vänner :(

2386 0 20
Jag går nu andra året i gymnasiet och trivs inte bra. Har bytt gymnasium 2 gånger innan men trivs verkligen inte. Anledningen till att jag inte trivs är att jag inte har några vänner. I den första gymnasieskolan jag gick på var inte alls eleverna kamratliga... Några killar fota mig en gång och skratta åt bilden, anledningen till att jag vet det är för att de satt framför mig... Försöker verkligen att få vänner och är trevlig men det är verkligen inga som vill hänga med mig. Har t.o.m. fått gå om ett år då jag verkligen inte klarade av att gå i de skolorna.


9:an rasade mitt liv sönder skulle man kunna säga! Min bästis som jag hade känt i 5 år slutade att hänga med mig och skaffade MASSA nya vänner och förstår inte vad jag gjorde för fel... Min bästis var verkligen så mkt mer än en bästis, hon var som en familjemedlem och hela min familj gillade henne. Vi hade t.o.m åkt på massa resor tsm... Flera år sedan detta hände men är fortfarande helt förkrossad och kan liksom inte gå vidare.


Har knappt några vänner idag, det är mest tack vare mina föräldrar jag har typ 3 kompisar... Det är för att deras vänner har barn i min ålder men vi ses inte så ofta för att alla bor väldigt långt ifrån mig.


På helgerna gör jag verkligen inget.... Känns så tråkigt att det här är det jag kommer komma ihåg från min tonårs tid, verkligen inget positivt! När jag är inne på facebook ser jag att min fd. bästis verkar leva ett toppen liv och bryr sig troligen inte ett skit vad hon gjorde mot mig. Ser även massa andra gamla ''klasskompisar'' gå på fester, bruncher och lever allmänt ett härligt liv.


Vet inte hur mkt jag gråter över detta men mår verkligen dåligt att jag inte har någon. Har varit deprimerad och väldigt nedstämd i ca 3 år, absolut finns de vissa dagar jag är glad men har inte mycket nöje i mitt liv. Folk där jag bor bryr sig bara om status och alla känner alla.... Och för vissa är jag hela tiden andrahandsval, de hör bara av sig när ingen av deras andra vänner inte vill göra något så är verkligen allas sista val :(


Vad tycker ni jag ska göra?? Har verkligen inget liv och mår skit över detta! Jag har sökt till en ny skola men vet inte om jag kommer in där.. Tycker ni jag borde söka till internatskola i något annat land? Har ju verkligen försökt med att bygga upp mitt liv här men det går bara inte... Så internat i ett annat land lockar mig men vad tycker ni?

adaq: Det är inte ditt fel att det blev såhär. Försök att hitta nya vänner genom att träffa nytt folk. Gå med i nån förening, börja ny klass eller liknande. Jag vet hur det känns och det ä bara å härda ut tills det löser sig.
Försöker verkligen hitta nya vänner men det går inte. Har varit med i föreningar men har verklige inget gemensamt med de andra, de är snälla och så men har har som sagt inget gemensamt med dem. Som jag skrev så har jag sökt in till en ny skola men det är inte ens säkert om jag kommer in, får svar om ca 1 månad. Men skulle kunna tänka mig att börja på internatskola i något annat land, skulle kännas som att jag fick en ny start i livet även om det bara är ett år!

Spana också in:


Gruvansson: Hur vet du att du får nya kompisar på ett internat? 

Börja med att göra saker som intresserar dig. Allt eftersom brukar det dyka upp personer som har samma intressen och då ger det sig naturligt. 


Det går aldrig att garantera men är väldigt säker på att jag skulle må bättre om jag fick chansen att komma till en annan miljö. Trivs inte särskilt bra i den miljön jag befinner mig i efter allt som hänt som en miljöomväxling för mig skulle vara bra tror jag...

Svårt att börja på nån aktivitet eftersom det inte finns så mycket i min ålder
Jag har nyss gått klart min tid på internat, detta var dock i sverige och det var högstadie, men min erfarenhet utav det var att personalen var de bästa människorna jag någonsin mött men de andra eleverna var för mesta dels jobbiga. 

Tänkte börja på ett internet gymnasium, så jag var där i 3 dar, aldrig känt mig så ensam som jag gjorde där. Personalen var den tråkigaste likaså de andra eleverna. Fanns verkligen inget bra med det stället.

Så det kan ju bli lika dåligt även fast du börjar på internat.

Men lycka till iaf, jag är i liknande situation. Har ingen att vara med denna sommarn.
Istället för att försöka hitta en kompis behöver du hitta sig själv. Snarare bygga en ny jag. Det verkar som du är väldigt osäker och inte uppskattar dig själv. Börja med att ta hand om dig själv den här sommaren, gör saker du älskar. Sov över hos nån av dina kompisar. Dem kanske har vänner du har massa saker gemensamt med. Och du måste väll ha något du älskar att göra. Kanske ta bilder, dansa, sjunga måla, spela boll osv?
   Men börja iallafall med att älska dig själv. Många älskar confident personer (iallafall jag).
Jag känner igen mig. Det börjar bli bättre nu dock. Som en ovanstående nämnde, gå med i någon förening... Jag gick med i en ungdomspolitisk förening och fick massa nya kompisar men innan var det skit. Jag är fortfarande ensam mycket, men har vant mig och det stör mig inte så mycket. Då kan jag fokusera på annat istället, men i vissa perioder är jag nedstämd. 
Nu kanske inte politik intresserar dig men det finns ju andra alternativ! Vad tycker du är roligt? Gillar du t.ex. att dansa, så gå med i en dansförening då får du garanterat massor med nya vänner! Annars finns väl appar som går ut på att träffa nya vänner :) Det kan kännas som ett desperat försök men ta det som en rolig grej.

Försök att bryta ditt mönster i vardagen. Om du enbart åket till och från skolan sen går raka vägen hem så kan det bli lite svårt att träffa vänner. Gå ut och försök ta kontakt. Försök att inte "tycka synd" om dig själv, då går man in i en "sorg-fas" och då blir det svårt att släppa in nya människor, var snäll mot dig. Tänk positivt! Då kommer du att utstråla positiv energi och alla kommer känna sig trygga och glada i din närhet.
Börja i någon sport! Kampsport, fotboll, krogen eller ta en kurs i hur man stickar vantar (om det nu intresserar dig)... Hela grunden till vänskap är gemenskap. Man träffar nya vänner genom att göra saker tillsammans!!
Aktivera dig! Det löser sig alltid! Ingen är ensam hela livet om man inte väljer det. Du är ung och kommer träffa miljoner nya människor. Lycka till!