Forumet - Har jag ADHD?

Har jag ADHD?

200 0 32
Så, nu får ni gissa! Vadslagningstime liksom!

Ska genomgå utredning om ADHD. Har redan gjort en sån där självbedömning och där fick jag väl rätt höga poäng, men kan ju lika gärna bero på kass självbild.

mvh stringis aka dampbarnet

Kommer jag få diagnosen?

Spana också in:

Hampie:

Vänta och se :P


Ja, obviously. Tycker väl sen att ADHD har blivit lite av en tramsdiagnos som används lite för lättvindigt; tror jag känner minst 6 personer med diagnosen och ytterligare ett halvdussin som genomgått utredning om det. Känns osom att när halva sverige har ett "psykiskt funktionshinder" så är det bara ett personlighetsdrag och man försöker bortförklara hur dåligt samhället är anpassat till sådana personer genom att sjukdomsstämpla dem.

Lite som att kalla vänsterhänta för sjuka och försöka lära dem använda högern bara för att lättare kunna designa verktyg enkelt och praktiskt.
Bells:

Om du har någon koncentrations svårighet och liknande eller att du kanske har svårt att sitta stilla så kommer du endast få bedömning som ADD. Så det beror väll på vilka "symptom" du har :o


Har: Koncentrationsproblem, periodvis överenergi, "pillighet" att jag måste göra något hela tiden, kass handstil, dålig impulskontroll, humörsvängningar, talar för mycket/för högt, avbryter folk, svårt med ordning och rutiner (särskilt när det gäller saker jag finner tråkiga), kan ej passa tider, svårt att fokusera på samtal och tenderar att "driva iväg" och tappar ofta saker.

Har haft mycket problem med periodvis ångest och depression, de har talat om bipolärt syndrom men att jag skiftar för ofta och inte har SÅ allvarliga svängningar.

Är dock aldrig våldsam (mot andra), på gott och ont, och blir sällan arg. Har inga problem med att sitta still länge så länge jag har något att pyssla med (t.ex. dator). Har inga problem med att förstå talat/skrivet språk.

Så vissa saker talar för, vissa emot.