Forumet - HAR JAG BLIVIT GRAVID? Orolig :/

HAR JAG BLIVIT GRAVID? Orolig :/

3354 0 35
Hade oskyddat sex med min kille dag 6 och 7 och han sprutade i mig båda gångerna (men mensen tog slut dag 5). Min cykel har aldrig varit kortare än 26 dagar. Oftast 28-35 dagar lång - eller längre. Därför beräknade vi att det BORDE vara säket att ha sex med tanke på att ägglossningen låg minst en vecka bort (den kommer ju 2 veckor innan mens), men kan jag ha blivit gravid ändå?

Har kännt en påfallande trötthet idag, knappt en vecka sen "befruktningen". Somnade mitt på dagen trots "god sömn" och har haft molnande värk i äggledarna... kanske en tidig ägglossning? Men spermierna borde väl vara döda vilket fall somhelst för det nu var 6-7 dagar sen han kom i mig? Eller beror värken på att ägget fästs sig i livmoderslemhinnan som jag läst om på nätet den gör efter en vecka?

Vi har bestämt oss för att aldrig mer ha oskyddat samlag igen, för även om det var mysigt så känns oron för stark (speciellt när jag läste mig in på hur aborter går till med tabletter/skrapning/återbesök/kontroller o.s.v). Vi ville bara prova eftersom vi alltid använt kondom och vi båda ville veta hur det kändes (vi var oskulder innan vi träffade varann så inga könssjukdomar finns med i bilden).

Anledningen till att jag inte äter p-piller eller annat är för att vi bara kan ses högst 1-3 ggr / månad (på grund av distans) så att det känns onödigt att ta piller eller andra hormonpåverkade metoder om man bara har sex ett par gånger varje månad.

Ska ta graviditetstest men måste man vänta till "dagen av utebliven mens" eller går det bra att ta testet redan nu på min 12:e dag i mens-cykeln? Vad heter det testet i så fall eller vad råder ni mig att göra?

Vore tacksam för svar.

Spana också in:

de finns ju akutpiller om du inte visste om de -.-

sedan tycker jag du borde tänka igen dedär med ppiller.
de kostar 100:- per år, vilket är grymt billigt,
du slipper vara orolig för att bli med barn,
OM du skulle träffa en annan kille lite senare som bor nära dig
så du kanske är med han varje dag så kanske
de skulle va bra om du redan hade börjat med ppiller
eftersom man inte får knulla på direkten efter att man
har börjat med ppiller och man mår väldig tilla
av den första veckan, och kanske första månaden
om man har otur. och jag kan säga att min killle inte tyckte
att de var sådär jättekul just då jag mådde så illa och
var nerstämd hela dagarna lång.

men om du väljer att bli gravid och gå och göra
abort flera ggr per år istället för att börja med ppiller
ska jag inte bry mig om egentligen. de är ditt val.