Forumet - Har jag fått skabb? :(

Har jag fått skabb? :(

15184 0 20
Hej, det kliar på armbågar, händer, i ljumskarna och har fått massa utslag. Var hos läkaren för några veckor sedan men då sa dom att det inte var skabb, fick någon dålig salva som inte har fungerat alls, jag börjar funderar på om det visst är skabb och läkaren har fel.. Men vetefan, men nu har jag iaf fått massa utslag på kuken som är ca 1cm i diameter och "upphöjda" och det kliar mer än någonsin överallt typ :G

När läkaren konstaterade att det inte var skabb utan bara hudirritation? Fick jag även något lugnande medel som man skulle ta innan man gick och la sig som skulle dämpa mot kliandet (det fungerar inte heller även om man tar dubbel dos, känner inte av ett skit)..

Problemen började egentligen strax innan midsommar då jag övernattade i en konstig säng som massa andra hade sovit i innan men vetefan om skabben kan överleva länge?
Men det är först nu sista 2 veckorna som jag har fått stora utslag på kuken, skinkorna osv......... Hade även oskyddat sex för några veckor sedan kanske kan det vara någon könssjukdom???

har tagit lite bilder, lite äckelvarning kanske, men behöver hjälp, läkarna fattar ju ingenting så då gör ni säkert ett bättre jobb !

http://yfrog.com/n3img2152fj
http://yfrog.com/n6img2508j
http://yfrog.com/n8img2438saj
http://yfrog.com/g0img2430uj
http://yfrog.com/mximg2418ej
http://yfrog.com/mvimg2270kcj

Spana också in:

Eeeeh... fattar ingenting av bilderna. Men du kan mycket väl ha fått skabb genom att ha sovit i en säng där andra nyligen har sovit. Skabbutslag sätter sig ofta mellan fingrarna, runt könsorganet och sådär. Det är röda utslag som ofta är vätskefyllda. Hur gjorde läkaren undersökningen? Kan vara svårt att få tag på ett skabbdjur vid testen.
Läkaren gjorde inget test alls, för han såg inga "gångar" mellan fingrarna så det behövdes inte enligt honom.

Bilderna är ganska förstorade, med makrolinser + mellanringar, så det ni ser på bilderna är ungefär 0,5 cm - 1cm i "verkligheten" förutom den där konstiga saken på pappret som är ca 1-2mm stor, funderade på om det kunde vara ett ägg? kunde tyvärr inte få tag på något skabbdjur eller hitta något med min kamera..

Men på mina handflator har jag massa blåsor, och det känns nästan som om det skulle vara vattenblåsor under huden?
Får la gå tillbaka till läkaren och tjata lite mer, annars går jag och köper skabbmedel på apoteket så får vi se om det hjälper........ Om det är receptbelagt får jag väl beställa över internet eller nåt. Pallar inte med människor som inte ens tar sig tid till att lyssna på folks problem särskitl inte om man har det som jobb...

Tack för alla svar iaf <3
OH fyfan [censur] det verkar ju ha grävt ner sig en bra bit, och ja det e skabb, gå till närmsta sjukhus direkt, min syrra fick nyss det efter hon va på ett jävla jesus läger med 120pers aa tror fan att jag också måste ta medel mot det, eftersom jag bor i samma hus? [wink] fast min syrra hade bara fått små märken som tur e och jag verkar inte ha blivit smittat med äckligt som fan och vissa delar på mig har svidit typ i 4 timmar efter det där medlet [love]
killen9292:

Men på mina handflator har jag massa blåsor, och det känns nästan som om det skulle vara vattenblåsor under huden?


Tror inte att skabb sätter sig på handflator. Nässelutslag kan det vara också. Men konstigt att inte läkaren skulle fatta vad det var isf. Annars tror jag på någon allergisk reaktion.

killen9292:

Nu har det gått ett par dagar och mina besvär är tillbaka igen. Kortisonet lindrade klådan, iaf temporärt :(


Hoppas du har skaffat högkostnadskort, låter som det kommer bli en dyr historia annars.
Är det vårdcentralen du besöker förresten? Kan de inte skicka remiss till någon specialist? Annars så kan du ta reda på vilken sorts läkare du skall kontakta och kontakta en privat klinik själv för de har ofta kortare väntetider. Distriktsläkare på vårdcentralen är oftast allmänt flum.. upplevt det ett x-antal gånger.
Var skabb enligt hudläkare jag var hos idag.

Läkarkostnader hittils: 1500 sek.
Antal läkarbesök: 4st.

Läkare 1. Det kan inte vara skabb, för skabb är bara på händerna.
Läkare 2. Det kan inte var skabb, här får du lite salva.
Läkare 3. Det är en allergisk reaktion, här får du en spruta i rumpan

(köpte skabbmedicin och behandlade mig själv för någon vecka sen, har väl hjälpt delvis men kliar fortf).

Läkare 4. (Som jag var hos idag) Det är mest troligt skabb, ta en ny behandling, för dom överlever nästan alltid behandling 1, här får du också annan salva mot klådan

......Behöver jag säga att läkare är fittor och idioter? kunde inte bara läkare 1 skickat mig vidare till en hudläkare direkt om han nu inte kan lösa problemet eller ens vet vad det är, varför hålla på att gissa om man inte är kvalificerad?

men men, återigen ett bevis på att man aldrig kan lita på läkare och bör använda sig utav privatiserad vård där man blir tagen på allvar och inte någon jävla lull-lull mottagning utan patientintresse öht.