Forumet - Har jag matproblem?

Har jag matproblem?

448 1 7
Hej!
Jag är en 13 årig tjej som har varit väldigt ledsen för hur jag ser ut, det  kan man säga att jag är fortfarande.  Allt började redan i fyran när jag fick reda på att jag var överviktig, jag tog det väldigt hårt redan då.
Redan i fyran började jag jämföra mig med andra barn och jag trackade ofta ner på migsjälv, jag skyllde alltid på min vikt. Jag tänkte "det hade varit lättare om jag varit smal".
Jag kände mig äcklig och annorlunda.
Detta har hållit på sedan dess, även om jag idag är normalviktig, (har tränat och ändrat mina vanor) jag har siffrorna i svart och vitt, de säger att jag är normalviktig. Men jag tycker ändå att jag ser konstig ut och vill ibland inte äta något, jag vill bli smalare!
På sistonde har jag varit alldeles för fixerad vid min vikt, vägt mig varje dag och jag drar ofta i magen för att se hur jag skulle se ut om jag var smalare. Har också fått kontiga ideér om olika bantningsmetoder och ibland känns det skönt att vara hungrig eftersom jag känner mig smalare då. Någon gång hände det att jag inte åt på nästan en hel dag, då kände jag mig stolt... 
Har bättre dagar och sämre, tankarna ändrar sig hela tiden!
När jag tittar i spegeln ser jag ibland en stor marsmallow! När jag är nöjd beror det ofta på att jag inte har ätit något.
Vill inte att detta leder till någon ätstörning eller vad det kan vara. Jag vill trivas i min kropp, men det gör jag inte. 
snälla hjälp!

Inga kommentarer

Tråden har 7 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

För det första tycker jag att det vore bra om du pratade med någon om detta. Kan vara en förälder, ett äldre syskon, skolsköterskan, kuratorn eller någon annan så du lär dig att acceptera dig själv. För det andra vill jag bra poängtera att du blir tjockare av att svälta. Det kanske låter konstigt men japp, det ä sant. Det är nämligen så att när du väl äter efter du svultit så försöker kroppen att dra åt sig allt den kan och lagra det så den ska klara sig nästa gång du svälter. Detta kan lagras oftast som fett. Ät tills du blir mätt så behöver du inte vara orolig för att bli överviktig. 

Spana också in:

JAg tycker att det är fint med tjejer som har lite hull på kroppen, att vara överviktig är ju inte fint, är dock det själv, inte jättefet, inte ens i närheten men jag har lite mycket mage osv. Men jag ska ska jobba på att gå ner några kilo i vikt.
Jag förstår inte varför man tycker att ''det är så fint att vara jättesmal'', nej det är det inte, vissa kanske tycker det men de flesta GÖR DET INTE.
Ta inte så hårt på dig käre vän, du behöver byta inställning till det bättre! GladHjärta