Forumet - Har jag rätt till pengarna eller inte?

Har jag rätt till pengarna eller inte?

3637 1 36
Den sista veckan i april började jag en utbildning som telefonförsäljare på företaget Ventacom Connections. Jag var garanterad 2000 kr för den veckan vid full närvaro, vilket jag hade. Under den veckan sålde jag 12 abonnemang x 300 kr per abonnemang.

Helgen efter utbildningsveckan blev jag sjuk och var hemma fyra dagar. Då började det krävas sjukintyg. Då kände jag bara; Fuck off!

Så jag varken hörde av mig eller dök upp. Kanske inte det smartaste, men men.

Jag ringde Ventacom Connections idag eftersom det inte dykt upp några pengar och de sa att jag inte fullföljt en s.k uppsägningstid på 7 dagar, som för övrigt inte har nämnts för mig innan. Och jag har inte skrivit på något avtal heller. Inte muntligt heller.

Alltså, har jag rätt till mina pengar eller inte? Kan man gå vidare med det här?

Det handlar ändå om 5600 spänn liksom.

Spana också in:

RakatKadaver:

Har du något som kan styrka att du har jobbat där?


Jag har ett avtal från företaget samt anteckningar och schema och nummer till chefer och säljcoacher.
Samt min jobbansökan.RakatKadaver:

Stämplade du in och så?


Nej men jag kommer ihåg mitt agentnr, som man loggar in på när man ska börja ringa.RakatKadaver:

ingen signatur på de abonnemang som du har sålt?


Nää de samlas på mitt agentnr antar jag. Som finns på deras datorer.
Det är ju jättesvårt om du inte har något avtal, då står ord mot ord och såvida ingen kan stödja det du påstår (att du var garanterad pengar) så blir det nog rätt omöjligt. Du får väl tjata och ligga på och hoppas att de ger med sig, men det låter ju inte så eftersom avtalet var oklart från deras sida och du uppfört dig oansvarigt, inget av det främjar dig.

Jag undrar varför du blev pissed off för att de krävde sjukintyg?
asså, har ni ens ett muntligt avtal på att de ska ge dig lön så är de skyldiga till det också. och har ni inget avtal, vare sig muntligt eller skriftligt, om att du har en uppsägningstid -så har du inte det heller.

och eftersom att de inte skriver anställningsavtal antar jag att det är ett ganska oseriöst företag, så får känslan av att de nog bara gör saker lite godtyckligt utan att ha någon större koll. så ring och stå på dig, enligt det du säger så har du rätten på din sida, så bara förklara varför och hota annars med att gå till facket. bryr de sig inte då så: kontakta facket, de ska tydligen vara duktiga på sånthär.