Forumet - har känslor för en annan

har känslor för en annan

4061 0 30
Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 9 månader, jag gjorde nyss slut för jag tycker att gnistan har försvunnit, men nu har jag gått med på att ge vårat förhållande en chans till. Jag älskar honom, tycker han är världens underbaraste människa. Jag kan verkligen se en framtid med honom, flytta hemifrån med han osv. Men jag har börjat få känslor för en annan och jag tvivlar fortfarande på vårat förhållande, om han verkligen är den rätta för mig. Är det värt att kasta bort vårt förhållande för en annan? Den "andra" ser mig bara som kompis, men det känns oärligt mot mig pojkvän att vara tillsammans med honom när jag ofta tänker på den här andra killen ... jag är rädd att om jag lämnar min pojkvän kommer jag inte hitta någon ny .. :/

vet inte vad jag ska göra längre ..

Spana också in:

Det är ingen idé att tänka för långsiktigt. Chansen att in blir gamla tillsammans om du fortsätter med honom är minimal, och chansen att du inte hittar någon ny om ni gör slut är minimal.

Tänk bara för den närmaste tiden istället. Skulle du må bättre eller sämre av att göra slut med honom?
Och vad skulle han må sämst av, att du är ihop med honom utan att vara kär eller att han är ensam? Det är ingen lätt fråga. Oavsett ska du nog inte säga till honom att det inte finns någon chans, eller att du gillar någon annan.

Att göra slut för sakens skull är inte mer rätt än att vara ihop för sakens skull. Om ni trivs tillsammans och ert förhållande inte förhindrar dig att göra saker du vill (den andre killen verkade ju mest intresserad av dig som vän ändå) så kanske det är lika bra att stanna med honom ett tag.

Jag har varit ihop med en tjej jag inte var kär i, i fem månader efter att känslorna försvunnit, bara för att vi funkade rätt bra tillsammans och jag inte ville vara ensam och hon inte ville vara ensam. Jag ångrar det inte, men inte heller att jag gjorde slut sedan av just det skälet.

Det finns inget enkelt rätt eller fel svar här, du får gå lite på magkänslan. Ditt beslut om du ska stanna med honom eller göra slut ska du basera på vad du mår bäst av helt och hållet; du kan inte göra slut eller vara tillsammans med honom för hans skull. Däremot bör du ju anpassa sättet du framställer beslutet på för hans skull.
joof:

om jag lämnar min pojkvän kommer jag inte hitta någon ny .. :/


Varför skulle du inte hitta någon ny?

Du skrev att du varit tillsammans med din pojkvän i nio månader, kan det då inte vara så att den första galna förälskelsen gått över? Kanske är ni inte rätt för varandra, eller så misstar du förälskelsens bortfall som att även kärleken falnat.
Vi kan ju inte gå in i din hjärna och säga vad du känner, men tänk efter innan du sårar någon. Du älskar din pojkvän, okej. Men är du kär i honom?
Jag antar att ni känner er trygga med varandra, försök att tänka bort det när du funderar över förhållandet. Vad ger han dig mer än trygghet? Vad ger du honom?
Det är inget ovanligt att attraheras av andra, kanske vaknar du imorgon och känner dig dum över att du ens tänkte på den andra killen.
Jag är verkligen ingen relationsexpert, men du kanske kan vänta lite innan du gör något drastiskt (eller ännu hellre, prata med din pojkvän).
antrax:

Du älskar din pojkvän, okej. Men är du kär i honom


Jag tycker han är en underbar person och jag älskar han för den han är osv men jag känner inget "pirr" längre. Till exempel när jag kysser honom känner jag inget speciellt längre, ibland är det bara jobbigt. Jag saknar honom aldrig, men jag blir ändå glad av att träffa han.

antrax:

Jag antar att ni känner er trygga med varandra, försök att tänka bort det när du funderar över förhållandet. Vad ger han dig mer än trygghet? Vad ger du honom?


Det känns lite som att trygghet är det enda som finns kvar :/